Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Router MR3420 + Huawei e173-u2 - Brak internetu

29 Paź 2012 09:28 2286 1
  • Poziom 1  
    Od kilku dni testuję router TP-Link 3420 z modemem Huawei e173-u2 w sieci Areo2.
    Modem został prawidłowo skonfigurowany i prasuje bez problemu z laptopem.
    Wgrywałem do routera różne firmware łącznie z najnowszym i połączenie modemu z siecią jest a nie ma połączenia internetu.

    Router MR3420 + Huawei e173-u2 - Brak internetu Router MR3420 + Huawei e173-u2 - Brak internetu Router MR3420 + Huawei e173-u2 - Brak internetu Router MR3420 + Huawei e173-u2 - Brak internetu Router MR3420 + Huawei e173-u2 - Brak internetu

    Powyżej ustawienie routera i modemu. Router MR3420 + Huawei e173-u2 - Brak internetu
  • Poziom 1  
    Udało się?
    Od kilku dni testuję ten sam zestaw (wcześniej męczyłem się z E180 więc kupiłem E173u2 i myślałem że coś z tego wyjdzie. Niestety nadal nic nie bangla.
    Raz się łączy, raz nie. Jeśli się połączy, to pochodzi z 10 minut i się sam rozłącza.
    Zaktualizowałem firmware modemu (plik 11.126.85.00.209) , natomiast w routerze w momencie zakupu było aktualne (3.13.27 Build 121206 Rel.60215n, nowszego nie ma na stronie).
    Dorzuciłem nawet plik bin modemu, ze strony TP Linka... [stąd http://www.tp-link.com/en/support/3g/ ]
    ...i nadal to samo...

    W momencie aktualizacji firmware, modem był odblokowany (pomocny w tym jest program Universal MasterCode), niestety nadal nic.