Witam Koledzy.
Zacznę od tego abyście nie odsyłali mnie do alarmowców bo to nie wchodzi w grę
Od jakiegoś czasu próbuję dobrać dla siebie alarm. Przeczytałem już mnóstwo tematów na ten temat ale to tylko mnie trochę nakierowało.
Mam dom i wolnostojący duży garaż odległy o ok 50m od domu. Wyszedłem z założenia że tylko Satel ale teraz rodzi się pytanie "który"? Brałem pod uwagę:
- 2 niezależne alarmy Micra w domu i garażu, 6-7 czujek każdy
- Integrę z 12-14 czujkami i ciągnąć 6-7 przewodów do garażu
- Integrę wrl 12-14 czujek - tylko nie wiem jak z zasięgiem
Oczywiście to tylko moje propozycje, a wierzę, że wielu z Was na duże doświadczenie z systemami alarmowymi.
Dość istotne jest również to że czujki będą narażone na temperaturę zewnętrzną, bo będą pod okapami budynków!
Dodam, że zależy mi na powiadamianiu przez sms i sterowaniu pilotem.
Jeśli pomoglibyście mi dobrać system byłbym wdzięczny:)
Zacznę od tego abyście nie odsyłali mnie do alarmowców bo to nie wchodzi w grę

Od jakiegoś czasu próbuję dobrać dla siebie alarm. Przeczytałem już mnóstwo tematów na ten temat ale to tylko mnie trochę nakierowało.
Mam dom i wolnostojący duży garaż odległy o ok 50m od domu. Wyszedłem z założenia że tylko Satel ale teraz rodzi się pytanie "który"? Brałem pod uwagę:
- 2 niezależne alarmy Micra w domu i garażu, 6-7 czujek każdy
- Integrę z 12-14 czujkami i ciągnąć 6-7 przewodów do garażu
- Integrę wrl 12-14 czujek - tylko nie wiem jak z zasięgiem
Oczywiście to tylko moje propozycje, a wierzę, że wielu z Was na duże doświadczenie z systemami alarmowymi.
Dość istotne jest również to że czujki będą narażone na temperaturę zewnętrzną, bo będą pod okapami budynków!
Dodam, że zależy mi na powiadamianiu przez sms i sterowaniu pilotem.
Jeśli pomoglibyście mi dobrać system byłbym wdzięczny:)