Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes Sprinter w906 315cdi - Nie działa szyba drzwi kierowcy i centralny

MV6 30 Oct 2012 10:08 5604 1
    MV6
    Level 10  
    Witam mam problem z sprinterem 315cdi 2006r, przestała działać szyba drzwi kierowcy i centralny w tych drzwiach. Po stronie pasażera szyba działa i centralny też. Lusterka działają prawidłowo , od strony kierowcy nie da się otworzyć szyby pasażera, przełacznik nie podświetla się razem z i innym podświetleniem na desce, sprawdziłem silniczek szyby na krótko i działa, podmieniłem moduł drzwi kierowcy na inny i jest taka sam sytuacja, sprawdziłem wiązkę drzwi aż do skrzynki bezpieczników pod deska i jest nieuszkodzona, bezpieczniki wszystkie sprawne. Do modułu drzwi dochodzą 3 kostki w tym jedna z 4 grubymi kablami 2 sa masą na jednym idącym od auta jest 12v a na drugim wychodzącym z modułu prosto na silnik szyby nie ma prądu. wnioskuje że ma on tam być po dostaniu sygnału z przełącznika, ale co bym nie robił nie ma tam nigdy napięcia. Czy miał ktoś podobny problem albo wie czym może to być spowodowane?
    nikusert
    Level 40  
    Witam
    Musiałeś coś przeoczyć (brak podświetlenia),prąd masz zobacz masy fizycznie czy są ,prześledź sterowanie silniczka szyby od przełącznika.Jeszcze sprawdź bezpieczniki,porównaj zasilania w drzwiach pasażera.