Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ford mondeo mk3 - mondeo mk3 wymiana lamp na orginaly xenon ...

chylun03 01 Nov 2012 13:28 8757 3
    chylun03
    Level 10  
    Witam wszystkich,mam pewien dylemat w związku z stłuczka straciłem lampy przednie przy moim mondeo mk3 2001 rok kombi (lampy zwykłe halogenowe) i na tą okazje chciałem kupić nowe lampy xenony orginały od takiego modelu.I tu problem naczytałem dużo wątków na te tematy i więc te lampy originaln posiadają inne kostki tzw ilość pinów się nie zgadza a więc znalazłem na allegro pewne adaptery z orginalnej wtyczki na xenon lecz ludzie powiadają że instalacja nie wytrzyma tego napięcia od xenonów , nie którzy twierdzą że xenon mniej pobiera prądu gdzie prawda ? i czy po zmianie tych lamp nie będzie żadnych błędów na kompie ? prosiłbym o pomoc ... posiadam już układ spryskiwaczy i układ samo poziomowania wszystko do zamontowania co do prawa
    polokokta55
    Level 11  
    Nie chodzi tu o napięcie tylko o chwilowe obciążenie w momencie odpalania , bo wysokie napięcie potrzebne do odpalenia xenonów wytwarza przetwornica . Renówki ta miały że po przerobieniu na xenon jarały się kable bo były cienkie
    piotrekwoj1
    Level 40  
    Witam kolego spokojnie możesz zakładać nic się nie dzieje sam mam założone i zero problemów z instalacją lecz są inne problemy np. musisz mieć spryskiwacze lamp przednich tak mówią przepisy, a uwierz mi panowie policjanci już wiedzą co sprawdzać . pozdrawiam
    krzych?
    Level 14  
    Nie powinno być problemów po założeniu takich lamp, instalacja w fordach nie jest za ciekawa jak już wychodzi z fabryki więc nie sądzę że zmieniali wiązki pod xenony. Jeżeli chodzi o błędy to również nie powinny się żadne pojawić.