Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z AVR 18 RDS Harman/Kardon

bastul13 31 Sty 2005 21:06 1698 0
  • #1
    bastul13
    Poziom 10  
    Witam,
    Tak jak w temacie, mam problem z tym amplitunerem a dokładnie z radiem.
    Dokładnie, radio odbiera ale tylko w mono, tzn jak przelacze w mono. Bo gdy jest wlaczone stereo to caly czas probuje sie dostroic i gubi sygnal, objawia sie to ciaglymi trzaskami i miganiem napisu stereo. Przy tym RDS odbiera bez problemu.
    Stalo sie to z dnia na dzien.
    Na poczatku myslalem ze moze cos zakłóca, bo troche tak to wyglada, wiec wyłączyłem wszystkie urządzenia w domu, dosłownie wszystko ale nie pomogło, nadal to samo.
    Próbowałem ruszać antena na wszystkie strony ale nie ma żadnego rezultatu, dosłownie nic, tak jakby to nie mialo znaczenia jak jest antena ustawiona.
    Antena to kawalek przewodu ( taka byla fabrycznie i jak do nie dawna dobrze odbierala).
    Dodam że radio nie zmienilo swojego miejsca, tzn nie przenosilem go, no i nic przy nim nie majstrowale ;).

    Po prostu nie odbiera w stereo.

    Jak na moj gust wyglada to tak jakby nagle drastycznie spadla moc sygnalu, niestety nie mam innego radia w domu wiec nie wiem czy tylko to tak dziala czy inne tez. W samochodzie, pod klatka, dziala wszystko OK.

    Calkiem mozliwe ze soś sie zepsulo, tylko nie mam pomyslu co?

    I tutaj moja prosba do tych co maja wieksze pojecie o Temacie, co moze byc przyczyną?

    Z góry dziękuje za pomoc / radę.

    Pozdrawiam
    Sebastian