Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Passat 93 halogeny. Palą się bezpieczniki.

pol249 01 Lut 2005 13:08 1499 4
  • #1 01 Lut 2005 13:08
    pol249
    Poziom 11  

    Witam mam taki problem po wl klawisza od przeciwmgielnych pali mi 10 bezpiecznik wiele podchodow i nic doszlem tylko ze zwarcie robi wtyczka z lewej strony schowka w bagazniku (kombi) taka pojedyncz z szarym przewodem wiazka biegnie w zdluz tylnej belki (do haka chyba??) po odl jest ok ale i tak nieswieca p.mgielne tylko stylu oczywiscie bo z przodu niema, a jeszcze jedno czy jest jakies wyprowadzenie zeby je podlaczyc z przodu czy trzeba samemu doprowadzic .
    Za pomoc z gory dzieki pozdrawiam Krzysztof

  • #2 01 Lut 2005 13:24
    JAFO
    Poziom 25  

    No ja w swoim Passacie B4'95 mam zaślepki zamiast halogenów w przednim zderzaku, ale dochodzą tam kabelki z wtyczkami, które najprawdopodobniej idą albo od wyłącznika albo od tablicy przekaźników. Nie chce mi się tego sprawdzać na schemacie, ale przeróbka jest już banalnie prosta.

  • #3 01 Lut 2005 13:31
    pol249
    Poziom 11  

    wlasnie teraz znalazlem pod maska jakies wtyczki na 2 wejscia chyba to bedzie to ale inny kolor niz z tylna wiazka biore multimetr i ide sprawdzac a jeszczw jedno wtyczki przy leflektorach w dolnym rogu 4kostka z 4 przewodami do czego to???
    pozdrawiam Krzysztof

  • #4 01 Lut 2005 15:48
    JAFO
    Poziom 25  

    Tego to nie wiem, mam nowszego. Poprostu musisz zobaczyć, czy do miejsca, gdzie powinny być przednie przeciwmgielne dochodzą niewykorzystane przewody. A zakończone powinny byc tak, jak wcześniej napisałem. Jeśli będziesz miał przewody, to możesz podłączyć równolegle z tylnymi przeciwmgielnymi, ale poprzez dodatkowy przekaźnik. Istniejący włącznik świateł nie jest przystosowany do oddzielnego włączania przodu i tyłu.

  • #5 01 Lut 2005 16:38
    Heroses
    Poziom 24  

    A masz gniazdo instalacji do przyczepki?? może tam nazbierało się wody i robi zwarcie.

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo