Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes ML 400 - Wariuje zapłon (15)

Pfemek 06 Nov 2012 10:17 2865 2
  • #1
    Pfemek
    Level 23  
    Witam.
    W samochodzie jak w temacie głupieje załączanie zapłonu. Dokładnie wygląda to tak. Jak włączam światła, obojętnie w jaką pozycję, uruchamia się wszystko co zasilane jest po zapłonie, włączają się kontrolki itp. Czasem całkiem zapłon się nie załączy tylko cyka odpowiedzialny za niego przekaźnik i na zegarach jest "dyskoteka". Wystarczy, że włączę wtedy dodatkowo np. kierunek i wszystko wraca do normy, gasną kontrolki, włącza się buzer o załączonych światłach. Doszedłem do tego, że gdy odłączę jedną z wtyczek modułu kontroli nadwozia (moduł w skrzynce bezpiecznikowej w komorze silnika) to problem z zapłonem znika, silnik pali. Potrzebował bym schemat modułu kontroli nadwozia, jeśli ktoś ma to poproszę. Auto jest w wersji po lifcie. Nie wykluczam, że uszkodzony jest sam moduł. Samochód przyjechał z Włoch, nie ma śladów wody, wszystko suche. Spotkał się może ktoś z podobnym problemem? Główne masy posprawdzałem...
  • #2
    Pfemek
    Level 23  
    Podmieniłem moduł AAM na inny i problem nie występuje. Jest jednak małe ale bo moduł na podmiankę udało mi się załatwić tylko z wersji przed liftem. Myślę jednak że to to. Teraz moje pytanie. Czy mogę założyć moduł o innych numerach?
  • #3
    Pfemek
    Level 23  
    Auto zrobione, usterka w module AAM, nie wymieniałem, naprawiłem...

    Zamykam...