Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nissan Murano - zalewanie świec, ustawienie rozrządu

a8quattro 14 May 2019 20:57 13953 35
    cardoctor1992
    Level 8  
    Temat ciągnie się strasznie długo. A najbardziej mnie ciekawi czym to jest diagnozowane a co lepiej kto to diagnozuje. Diagnostyka nie polega tylko na odczytywaniu błędów. Proszę przesłać jakieś parametry. Proponuje podglądnąć parametry skrzyni podczas występowania problemu. Może olej traci właściwości po rozgrzaniu .
    mellach
    Level 11  
    Tak zrobię. Pojadę w następnym tygodniu do Lublina do zakładu gdzie zajmują się tylko skrzyniami. Na "lepiarzy" w okolicy nie mam co liczyć...
    cardoctor1992
    Level 8  
    Daj znać jak ktoś podepnie coś normalnego do tego auta. Najlepiej znajdź kogoś z (consult III) jeżeli będzie posiadał ten tester i oczywiście odpowiednią wiedzę to pomoże Ci rozwiązać wszystkie tematy.
    Daj znać jak temat się zakończy.
    mellach
    Level 11  
    Taki mam plan. Jak zmiany w pracy pozwolą to w następnym tygodniu zaprowadzę do "prawdziwego" warsztatu na diagnozę. Oczywiście dam znać co i jak...
    mellach
    Level 11  
    Witam. To znowu ja i moje Rebrano. Wczoraj odebrałem auto z warsztatu. Panowie wymienili bieżnie, łancuch (JATCO), zregenerowali sprzęgło hydrokinetyczne, wymienili uszczelki na nowe i oczywiście olej. Koszt całkowity 11000zł...!!! O ile już nie huczy to objawy dalej są takie same. Może w ciut mniejszym stopniu. Dalej poszarpuje i są skoki obrotów po rozgrzaniu. Dzwonię jutro do nich z reklamacją. A miałem nadzieję, że już wszystko będzie git.
    mellach
    Level 11  
    Pasmo niepowodzeń ta skrzynia... Albo ludzie co naprawiają. Skrzynia dalej huczy od 2000 rpm, sterownik założony trzeci i dalej lipa (szukamy sprawnego), dalej tryka i strzela przy ruszaniu. Ruszając delikatnie aż trzęsie całą budą, przy odpuszczeniu gazu z większej prędkości "jargocze" tak jakby coś się źle ułożyło, po musnięciu pedału gazu czuć szarpnięcie i jest cisza. Wymieniłem przekładnię kątową (niektórzy w tym aucie mylnie ją nazywają reduktorem) na zregenerowaną i dalej to samo. Odpiąłem wał żeby wykluczyć tylną przekładnię i łożysko podpory wału i dalej to samo...
    Podejrzenie kilku speców pada na sprzęgło hydrokinetyczne...
    Ktoś, coś?