Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

passat b5 - Brak oswietlenia wnetrza przy otwieraniu tylnych drzwi

pantomek1966 06 Lis 2012 22:32 5583 6
  • #1 06 Lis 2012 22:32
    pantomek1966
    Poziom 2  

    Mam pytanie ,pewnie było to już omawiane ale nie mogę znaleźć odpowiedz na mój problem,otóż najpierw podczas otwierania tylnych drzwi nie zapalało się oświetlenie wnętrza a teraz przy drugich drzwiach, pomierzyłem miernikiem przejście z krańcówek przy wtyczkach w słupkach i przejście jest i w jednych i w drugich drzwiach,podczas otwarcia drzwi styki są zwarte a oświetlenie nie działa,kable wydaja się być w porządku,moduł komfortu tez jest suchy......przy przednich drzwiach jest ok, wymieniłem nawet na drugi zamek w drzwiach i tez to samo,gdzie te kable od krańcówek się łącza czy wchodzą do modułu czy idą do wtyczki kolo nóg kierowcy,nie wiem co może być .

    0 6
  • #2 07 Lis 2012 13:36
    piotrekwoj1
    Poziom 35  

    Witam kolego sprawdz instalacje w progu od strony kierowcy to czesta usterka w tym modelu.

    Szukaj zasniedzialych przewodow( zielonych na laczeniu)

    1
  • #3 08 Lis 2012 10:54
    lukasz.1889
    Poziom 21  

    Witam
    Może być też problem w wiązce między drzwiami a karoserią

    0
  • #4 08 Lis 2012 23:15
    benyy1
    Poziom 17  

    Witam
    Mikro-włącznik na mierniku wskazywał rezystancję czy całkowite połączenie? Jak rezystancję to zaśniedziałe styki, najlepiej sprawdzić próbówką.

    0
  • #5 10 Lis 2012 19:03
    pantomek1966
    Poziom 2  

    Okazało się, że po gruntownym przeglądzie instalacji przy progu w wiązce gdzie łączył się przewód brązowy z dwoma pozostałymi przewodami puściło łączenie które było pod koszulka termokurczliwą i nie było tego zupełnie widać,przewody koszulka trzymała i dopiero po rozcięciu jej okazało się ze końcówki były zielone,zaśniedziałe,wyczyściłem połączyłem od nowa ,założyłem koszulkę i zgrzałem ,teraz jest ok,dziękuje za odpowiedzi na mój post.
    Do modelatora post można zamknąć.

    0
  • #6 11 Lis 2012 12:03
    gawlo235
    Poziom 19  

    Sam zakładasz sam zamykasz.

    0
  • #7 11 Lis 2012 20:08
    pantomek1966
    Poziom 2  

    Problem rozwiazany

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo