Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

VW Golf V - zamek centralnego nie zamyka jednych drzwi

mireczek666 07 Nov 2012 19:33 77355 17
Wago
    mireczek666
    Level 9  
    Witam, mam golfa V z 2004 r.
    Z prawej strony nie zamykają mi się drzwi, po naciśnięciu zamykania w tych drzwiach słychać 2 kliknięcia, a drzwi pozostają otwarte. Dodam, że od wewnątrz nie można otworzyć drzwi (zabezpieczenie dla dzieci wyłączone).
  • Wago
    mireczek666
    Level 9  
    Mnie się wydaje, że to coś z elektryką, bo słychać jakby 2 razy zamykał. Jak po demontażu zamka mogę go sprawdzić?
  • Wago
    CAMARENA
    Level 23  
    Powinien zamykać ''dwoma uderzeniami''. Najprawdopodobniej switche w zamku do wymiany.
    benyy1
    Level 17  
    Rozkręć zamek, popraw luty w siłowniku, sprawdź mikro-włączniki i wiązkę na słupku.
    mireczek666
    Level 9  
    Kupiłem używkę,zmieniłem,a jak zamknąłem żeby sprawdzić czy działa to do dziś nieotworzyłem.Nauczka na przyszłość żeby zamki kupować nowe

Dodano po 1 [minuty]:

Jak mam to otworzyć? plastiki są zdjęte.
    T5
    Admin of Cars group
    mireczek666 wrote:
    Kupiłem używkę,zmieniłem,a jak zamknąłem żeby sprawdzić czy działa to do dziś nieotworzyłem.
    Bo zamki się sprawdza nie po zamknięciu drzwi tylko po zamknięciu rygla śrubokrętem.Z zamka wychodzą przewody-podjechać do elektryka z grupy vag to powinień to otworzyć mała kombinacją.
    mireczek666
    Level 9  
    VW Golf V - zamek centralnego nie zamyka jednych drzwi

Otworzyłem drzwi poprzez podanie plusa w zaznaczonym miejscu, wg mnie jest za niskie napięcie. Gdzie mogę znaleźć kostki, które może należałoby przeczyścić?
    masterofhardcore
    Level 12  
    A weź podłącz auto pod komputer i zobacz moduł komfortu czy tam nie ma błędu.Jak są gdzieś złe styki to ci wyjdzie że sygnał jest niemożliwy.
    mireczek666
    Level 9  
    Vag nie ma opcji łączenia się z drzwiami. Zamek jest oryginalny, symbol zamka jest jak w poprzednim.

Dodano po 2 [minuty]:

A gdzie znajdę jakieś kostki, zaczynając od prawych drzwi?
    masterofhardcore
    Level 12  
    Tak jak przedmówca napisał. Moduł 46 to moduł komfortu, który połączony jest z oryginalnym centralnym zamkiem oraz szybami elektrycznymi. I to są twoje drzwi. Jak tam masz jakiś błąd, to będziesz wiedział, gdzie i co szukać.
    A co do kostek to w drzwiach, na słupku przy dolnym zawiasie pod tapicerką i za tablicą przekaźników są kostki wiązki drzwi.
    T5
    Admin of Cars group
    masterofhardcore wrote:
    Moduł 46 to moduł komfortu który połączony jest z oryginalnym centralnym zamkiem oraz szybami elektrycznymi.
    A jak w drzwiach są korby to wybieramy 35.
    masterofhardcore
    Level 12  
    No w sumie racja. Kolega nie napisał, jakie ma wyposażenie.
    mireczek666
    Level 9  
    Problem rozwiązany - w gumie dochodzącej do drzwi są ułamane przewody.
    Stiwen1
    Level 21  
    Witam odkopie temat mam problem ale nie z golfem tylko Skoda Octavia II z pilota zamkną i otworzą się tylne drzwi z kluczyka też tylko tylne drzwi przednie od kierowcy zamknie sie mechanicznie kluczem, szyby dzialaja bez zarzutu są 2 sztuki elektrycznych szyb, światełko załącza się po otwarciu każdych drzwi. Tylko przednie drzwi z lewej i prawej nie zamykają się i nie otwierają się, kable w przelotkach ok, w komforcie zero błędów podmieniłem modol komfortu to samo przycisk w drzwiach od kierowcy tak samo działa jak pilot, już nie wiem czego szukać ma ktoś może, z kolegów jakiś pomysł pozdrawiam.
    krzysztof6711
    Level 11  
    Witam, to zimne luty w kablach pod stopami kierowcy i słupku-polutuj na nowo kable łączące się razem po 2 -3 sztuki choć będą zaizolowane odizoluj przerabiałem to 2 razy