Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toshiba Satellite L500-210 - Laptop nie widzi karty bezprzewodowej

Piterek187 08 Nov 2012 17:01 2970 2
    Piterek187
    Level 10  
    Witam, posiadam laptop Toshiba Satellite L500 z systemem Windows 7 x64 i mam problem z karta WIFI mianowicie nie widzi mi tej karty stalo sie to nagle podczas normalnego uzytkowania, zrobiłem już format wgrałem na nowo wszystkie sterowniki i nadal nic nie pomogło. Widzi mi tylko karte LAN i z tej karty internet działa normalnie nie wiem o co może chodzić. Toshiba Satellite L500-210 - Laptop nie widzi karty bezprzewodowej
    Mariusz Raczek
    Level 28  
    Sprawdź czy reaguje przełącznik sieci bezprzewodowych i czy działa bluetooth. Sprawdź czy w bios setup widoczna jest karta wifi. Uruchom jakiegoś linuksa portable, aby sprawdzić czy zobaczy kartę wifi i wyeliminować problem programowy np wirus.
    Podejrzewam, że fizycznie padła karta lub płyta główna uszkodziła się w części odpowiedzialnej za obsługę karty, czyli zasilanie złącza dedykowanego lub mostek.
    Czasami padnie karta i uszkodzi płytę, więc do zdiagnozowania potrzebna jest przynajmniej karta do takiego laptopa, co do której wiadomo, że sprawna.
    Pozdrawiam
    Piterek187
    Level 10  
    Bluetooth działa świeci się pomarańczowa dioda, wysyłanie plików z laptopa działa bezproblemowo, włącznik łączności bezprzewodowej klikając Fn+F8 tez działa, w biosie widzi tylko LAN. Wirusa chyba żadnego nie ma zrobiłem format dysku c przy wymianie systemu. Nie wiem kurcze czy to serio awaria fizyczna?