Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[JAVA] Szyfrowanie XOR-em

silverwwind 09 Lis 2012 16:18 2457 11
  • #1 09 Lis 2012 16:18
    silverwwind
    Poziom 6  

    Kod: java
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod



    Mam mały programik szyfrujący Xor teraz chciałbym odszyfrowywał tą wiadomość co za szyfrował . Jak pobieram zaszyfrowany.lenght() w kompilatorze to wyświetla błąd niekompatybilne typ przecież jest jako char robię to przecież analogicznie jak przy zaszyfrowywaniu lenght charAt nie działają


    Kod: java
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

    0 11
  • #3 09 Lis 2012 17:31
    silverwwind
    Poziom 6  

    Nie wiem nie jest jeszcze dobry w temacie i nie wszystko rozumiem dopiero zaczynam przygodę z programowaniem . To wymaga specyficznego myślenia . Ten program rozumiem jak działa ale mam problem z tym co napisałem po wyżej. Ok jak Stringi ale wtedy ta cała metoda nie będzie działała

    0
  • #5 09 Lis 2012 19:39
    silverwwind
    Poziom 6  

    to jak to mam przedstawić inaczej bez tablic bo ja pomysłu nie mam innego.
    chodzi mi tylko ja zapisać to dobrze odwrotnie ale widzę że tu pomocy chyba nie uzyskam

    Dodano po 1 [godziny] 23 [minuty]:

    Kod: java
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod



    a jeśli chodzi żeby to zrobić bez tablic to podaj przy najmniej przykład

    bo tak to mi nie działa
    Kod: java
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

    0
  • #6 09 Lis 2012 19:44
    Dżyszla
    Poziom 42  

    Ale zrobiłeś tablicę stringów a nie string. Zobacz, jak pobierasz tekst z showInputDialog - po prostu przypisujesz wynik.

    Jeśli chcesz uzyskać Stringa z tablicy użyj metody ToString - i dostaniesz na wejściu stringa.

    0
  • #7 09 Lis 2012 20:12
    silverwwind
    Poziom 6  

    Kod: java
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod


    to się zgodzę zrobiłem tablice tylko jak to chcesz zrobić samymi stringami ?

    0
  • #8 09 Lis 2012 20:27
    Dżyszla
    Poziom 42  

    Zamiast wstawiać znak na pozycję w tablicy znaków, można po prostu doklejać do Stringa.
    Jeśli już chcesz zostawić wynik na tablicy znaków, to użyj na wejściu części odszyfrowującej Stringa zmieniając tablicę znaków na niego przy użyciu metody ToString()
    Jeśli jednak chcesz zostawić na wejściu tablicę znaków, to do poszczególnych znaków nie odwołuj się metodą charAt (bo taka nie istnieje) a po prostu indeksem tablicy.

    0
  • #9 10 Lis 2012 09:37
    silverwwind
    Poziom 6  

    no tak dobrze się piszę ja mam problem z realizacją .
    może podać przykład jak użyć tego ToString.albo Stringa beż tablic

    0
  • #11 10 Lis 2012 16:08
    silverwwind
    Poziom 6  

    aby użyć toString trzeba pakiet importować bo dalej mi to nie śmiga nie chce się kompilować

    Kod: java
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod


    Moderowany przez adamas_nt:

    3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.

    Proszę poprawić pisownię.

    0