Witam, zwracam się do Was z takim oto zapytaniem mianowicie chciałbym przeprogramować kluczyk do samochodu jak w temacie, dokładniej mówiąc chodzi o to że kupując samochód otrzymałem do niego 1 kluczyk który w obecnej chwili nie zabardzo chce działać tzn. problem tkwi w tym że np jak jadę do szkoły (100 km) i zamykam samochód to włącza się immobilizer, chcąc wrócić do domu kluczyk nie chce otworzyć samochodu i tym samym wyłączyć immobilizera także użycie kluczyka w tym przypadku odpada (chodzi o fizyczne otwarcie i próba odpalenia samochodu), skąd wiem że problem tkwi w kluczyku, ponieważ przy dłuższym przyciśnięciu przycisku powinna zaświecić się dioda w kluczyku co chyba oznacza zamykanie szyb i szyberdachu a tu nic, oczywiście baterie odpadają są nowe, wpadłem więc na pomysł by zakupić np na allegro jakiś używany kluczyk wyciąnąć z niego baterie żeby się rozporgramował następnie włożyć z powrotem i spróbować zaprogramować do swojego samochodu tylko nie wiem czy to zadziała i nie chcę niepotrzebnie tracić pieniędzy jeśli miałoby to nie poskutkować, chyba że są jakieś programy do tego typy zagadnień, dodam że jestem studentem programowania na 3 roku więc wszelkie modyfikacje w oprogramowaniu nie stanowią tutaj problemu.
Za wszelką pomoc WIELKIE DZIĘKI!!!
Za wszelką pomoc WIELKIE DZIĘKI!!!