Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Panasonic TH-37PX60B - aktualizacja oprogramowania

PawSam 10 Nov 2012 19:32 2559 4
  • #1
    PawSam
    Level 2  
    Mam TV Plazma Panasonic Model TH-37PX60B. Podłączyłem przez tuner DVBT telewizję naziemną i na eurozłaczączu działa dzwięk i obraz , a kablu HDMI nie działa dzwięk. Podobno chodzi o ściągnięcie nowszego soft-u do TV. Nie wiem gdzie tego szukać. Będę wdzięczny za podesłanie linku. ( i jak to wgrać do TV ? )
  • #2
    opamp
    User under supervision
    A sprawdzałeś na stronie producenta?
  • #3
    PawSam
    Level 2  
    Sprawdzałem ale nie mogę tego znaleźć
  • #4
    Deveroe
    Level 11  
    Więc tak...tutaj pojawia się wątek nowego softu http://www.fixya.com/support/t586264-respond_volume_or_channel_changes_red . Problem jest inny ale z wypowiedzi wynika, że jeśli zgłosisz się do Panasonica i przedstawisz problem to powinni Ci przekazać nową wersję oprogramowania. Albo jak w przypadku tamtego użytkownika, na karcie SD, albo mailem (myślę, że wersja z kartą SD jest hmmm...bardziej interesująca). Ewentualnie spróbuj twardego resetu tak jak podali na tamtym forum. Tam gdzieś jest niby jakiś przełącznik (normalnie jest w pozycji ON, dzięki czemu działa włączanie z pilota). Nie wiem o co chodzi dokładnie. Podobno ustawienie w OFF i pozostawienie TV samemu sobie robi reset xD Jest jeszcze instrukcja...z tego co znalazłem na stronie Panasonica w FAQ jest coś o dźwięku w HDMI (warto spróbować jeśli nie próbowałeś). Najlepiej napisz maila do producenta z wyjaśnieniem sytuacji. Oni na pewno wszystko opiszą. Chociaż najczęściej wgranie softu polega na podłączeniu nośnika (czasem jakoś przygotowanego) z oprogramowaniem i albo TV rozpozna sam o co chodzi albo trzeba jakoś mu o tym powiedzieć (Ustawienia ew jakiś tryb serwisowy). Daj znać jak sytuacja się rozwinie.
  • #5
    gnomek89
    Level 11  
    Witam, mieliśmy podobny problem na innych dekoderach. Okazało się, że rozdzielczość była ustawiona w DVI - czyli bez dźwięku, wystarczyło przestawić na 1080i w HDMI.

    Pozdrawiam