Broń boże nie kupować lodówki Ariston firmy INDESIT. Ja kupiłem model MBA 4042 CIBS w dniu 05.12.2005 roku za 2400 zł. Z lodówką od początku były problemy. Już 06.12.2005 roku, czyli na drugi dzień po zakupie musiałem wezwać serwis, który wymienił wyświetlacz i nalepki. Koszt naprawy gwarancyjnej wg karty wykonania naprawy około 500 złotych. W zaistniałej sytuacji zdecydowałem się na przedłużenie gwarancji do 5 lat, co wiązało się z pokryciem z mojej strony kosztu 149 zł. Naprawy miały miejsce również 06.12.2007 roku wymiana wyświetlacza i znowu koszt naprawy około 500 zł., następnie 27.01.2010 napełnianie ubytku czynnika chłodzącego w lodówce. Następnie znowu wymiana wyświetlacza koszt wymiany około 600 złotych, pochodziła niecały rok i zabawa od nowa. Kilka razy w ostatnim czasie podczas mojej nieobecności zarówno chłodziarka jak i zamrażalka przestały działać co spowodowało zepsucie wszystkich produktów będących w tej lodówce. W dniu 31.10.2012 ponownie przestała działać nawalił wyświetlacz i lodówka już nie chłodzi. Po konsultacji ze specjalistą otrzymałem informację, że jest to wadliwa seria lodówek ze źle zaprojektowanym modułem elektronicznym oraz zastosowaniem niewłaściwych materiałów, przez co ma tendencję do psucia się a co za tym idzie naprawa jest nieopłacalna bowiem może poprawić sytuację na bardzo krótko. W między czasie rozsypały się wszystkie trzy szuflady co ciekawe rozleciał się tylko przeźroczysty plastik natomiast druga część szuflad ta z białego plastiku jest w porządku. Kupując lodówkę, nie miałem możliwości zapoznać się z opiniami innych użytkowników, ponieważ takowych jeszcze nie było. Natomiast na dzień dzisiejszy czytając fora internetowe mogę stwierdzić, że nie jest to jednorazowy przypadek, co również wskazuje na wadę lodówek firmy Indesit która to firma produkuje lodówki pod nazwą ARISTON. Lodówka ma jedną zaletę jest bardzo ładna i nic ponadto. Jeżeli ja miałbym radzić jaką lodówkę kupić to moim zdaniem kupić najtańszą z ręcznym ustawianiem temperatury bowiem wszystkie te klasy A+++ nie mają nic wspólnego z oszczędnością są tylko zabiegiem marketingowym mającym na celu oszukanie kupującego, szczególnie przy bardzo marnej i stale pogarszającej się jakości produktów. Jest to tak zwane celowe postarzanie produktów. Na przykład w mojej lodówce firmy Indesit pod nazwą ARISTON wadliwie zaprojektowany i bardzo drogi około 500złotych wyświetlacz który jest źle zaprojektowany i nawet małe przepięcie które w sieci jest nieuniknione powoduje uszkodzenie sprzętu.