Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Haier hw-c1460tveme-u - Pralka raz wiruje raz nie

megaman11 11 Nov 2012 21:18 2703 5
    megaman11
    Level 13  
    Witam kolegów przejdę od razu do problemu pralka czasem wiruje czasem nie
    objawy są następujące wirowanie czasem zaskoczy zdarza sie to raz na kilka pran sprawdziłem czy będzie pracować poprawnie nie załadowana efekt niestety taki sam
    jestem dość zielony w tych sprawach wiec liczę na pomoc czy koledzy mogli by mi wytłumaczyć na podstawie zdjęć co ewentualnie mogę sprawdzić aktualnie jestem w UK wiec ciężko o serwis pozdrawiam

Haier hw-c1460tveme-u - Pralka raz wiruje raz nie Haier hw-c1460tveme-u - Pralka raz wiruje raz nie Haier hw-c1460tveme-u - Pralka raz wiruje raz nie Haier hw-c1460tveme-u - Pralka raz wiruje raz nie Haier hw-c1460tveme-u - Pralka raz wiruje raz nie praniem
    mikrus512
    Level 2  
    Mialem kiedys podobny problem i przypuszczam ze moga to byc szczotki .a czy podczas wirowania sa slyszalne jakies dziwne dzwieki ? .
    megaman11
    Level 13  
    Witam ponownie niedawno sprawdziłem drożność dmuchając w wężyk od hydro statu
    w stronę bębna nie zaobserwowałem żadnej wyczuwalnej blokady powietrze normalnie przechodziło dmuchając delikatnie w wejście hydro statu było słyszalne klikniecie szczotki nie wyglądają na zużyte jeszcze jedyne na co zwróciłem uwagę to ze przy hydrostacie nie ma jednego kabelka widoczne na zdjęciu
    megaman11
    Level 13  
    Dziwne, pralka pracowała jakiś czas normalnie teraz problem powrócił, co dostrzegłem to że silnik wydaje czasem dziwne dźwięki jakby zgrzytanie.
    megaman11
    Level 13  
    Witam problem rozwiązany powodem nie wchodzenia wirówki na obroty było zbyt luźne połączenie kabli przy hydrostacie po przeczyszczeniu i prze lutowaniu problem już nie występuje temat do zamknięcia