Witam, mam od dwóch lat Samsunga RL 38, cały czas dobrze pracuje ale od kilku tygodni zauważyłem, że w zamrażarce, pod dolną szufladą zbiera się lód, który "spływa" z tylnej ścianki zamrażarki, tyle,że nie wiem skąd dokładnie ponieważ ta ścianka jest zabudowana atrapą, w nocy lód trochę topnieje i ścieka na zewnątrz.
Mam pytania :
- jaka jest przyczyna spływania wody-lodu do wnętrza zamrażarki ?
- jak zdemontować tą tylną atrapę (jest tylko jedna śrubka) i czy wówczas będę w stanie "coś" zrobić aby zapobiec ściekaniu wody-lodu do wnętrza zamrażarki ?
- czy usterka jest na tyle poważna,że potrzebny jest serwis a nie np. jakieś czyszczenie - lodówka jest na "ubezpieczeniu naprawy pogwarancyjnej" czy moje ewentualne czyszczenie może spowodować utratę tej gwarancji ?
Proszę o pomoc kogoś kto miał ten sam problem w tym modelu.
Mam pytania :
- jaka jest przyczyna spływania wody-lodu do wnętrza zamrażarki ?
- jak zdemontować tą tylną atrapę (jest tylko jedna śrubka) i czy wówczas będę w stanie "coś" zrobić aby zapobiec ściekaniu wody-lodu do wnętrza zamrażarki ?
- czy usterka jest na tyle poważna,że potrzebny jest serwis a nie np. jakieś czyszczenie - lodówka jest na "ubezpieczeniu naprawy pogwarancyjnej" czy moje ewentualne czyszczenie może spowodować utratę tej gwarancji ?
Proszę o pomoc kogoś kto miał ten sam problem w tym modelu.