Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Premium 420 dci przerywa przy ruszaniu, sama dodaje gazu.

kamilbpl 13 Nov 2012 23:41 3153 4
    kamilbpl
    Level 2  
    Witam Mam problem z Renault Premium 420 DCI. Przy ruszaniu (obojętne Pusto czy Pełno) robi sie tak jakby nie było gazu. Przy równej jeździe np 80 km/h trzymam noge na gazie nie ruchomo a renia sama dodaje gazu i ujmuje przy tym szarpiac w dodatku jest slaba i zaczela wiecej palic. Miesiąc temu wymienilem u pompiarza jednostke dozujaca i wszystkie wtryski i dalej jest to samo. Zauważyłem przy wymianie oleju kropke ropy na filtrze paliwa i próbowałem go dokręcić chociaz wydaje mi sie ze nawet nie drgnął. Nie wiem co sie z nia dzieje. Prosze koledzy o jakies podpowiedzi.
    norrbi
    Level 18  
    Albo pedal gazu do zdiagnozowania oscyloskopem ,albo zaklucenia na szynie komunikacyjne can.
    wrMarcin
    Level 11  
    jeśli auto samo dodaje sobie gazu, to duże prawdopodobieństwo, że to potencjometr pedału gazu.
    kamilbpl
    Level 2  
    Sprawdze to w sobote. Dam znac czy sie udalo rozwiazac ten problem. Dziekuje za podpowiedzi.
    waldi111111
    Level 2  
    Witam

Mam podobne objawy, tzn. auto przy przyspieszaniu szarpie i dusi się jakby brakowało paliwa z tym, że nie zdarza się to często. Ma ktoś jakiś pomysł? W czym może tkwić problem? Dodam, że sprawdzałem przejście na przewodach między kasetą a czujnikami paliwa, czujniki też są ok.

Z góry dzięki za pomoc.