Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Radmor 5102-TE - Zniekształcony dźwięk na wyjściach.

15 Lis 2012 21:08 1962 7
  • Poziom 18  
    Witam.

    Sprawa ma się tak: Dorwałem w/w wzmacniacz i okazało sie, iż nie jest do końca sprawny.

    Gdy sygnał idzie w wbudowanego radia, dźwięk jest ok, ale gdy zapodaję sygnał z zewnątrz wyjściem magnetofonowym/uniwersalnym, dźwięk jest strasznie zniekształcony.

    Dodam jeszcze, że zworka orginalna i kabel też wymieniany, więc odpada.

    Gdzie szukać przyczyny?
    Czy to wina selektora?

    Pozdrawim
  • Poziom 38  
    Może za "silny" sygnał podajesz ? W.g. instrukcji : 300mV Radmor 5102-TE - Zniekształcony dźwięk na wyjściach.
  • Poziom 18  
    Odpada, zaczynałem od 0 i podnosiłem głośność. To samo.
  • Poziom 13  
    Między gniazdami DIN a przedwzmacniaczem jest tylko przełącznik wejść. Z radia gra dobrze, więc przedwzmacniacze są OK. Jeśli sygnał podajesz od 0 to nie ma mowy o przesterowaniu. Sprawdź dokładnie połączenia przewodów, przeczyść przełącznik - selektor wejść i same gniazda - może z biegiem czasu pokryły się nalotem i np masa nie łączy dobrze. Tak samo sprawdź dokładnie lutowanie przewodów do gniazd i selektora.
  • Spec od sprzętu Unitra
    Podłącz lepiej inne źródło sygnału na próbę.
    DJRadioActive napisał:
    wyjściem magnetofonowym/
    Nie wyjście, a wejście w tym wypadku. A kabel skąd masz? Może jednak nie jest dobry, choć wymieniony?
  • Poziom 18  
    Przejęzyczenie - oczywiście chodziło mi o wejście.

    Źródła zmieniałem - to samo.
    A kabel to DIN-DIN przerobiony przeze mnie na DIN-RCA.
  • Spec od sprzętu Unitra
    Ciekawe rzeczy. Przecież już nic innego nie zostało, skoro na wbudowanym tunerze jest ok.
  • Poziom 18  
    Amplituner trafił do naprawy. Okazało się że padło kilka tranzystorów na przedwzmacniaczu i końcówce. Dziękuję wszystkim za odpowiedźi. Zamykam.