Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Postrzępiony obraz oraz buczenie dźwięku w tunerze NOT Only TV LV5HD Hybrid USB

Kejcio 17 Lis 2012 07:51 1578 6
  • #1 17 Lis 2012 07:51
    Kejcio
    Poziom 6  

    Mam problem z tunerem NOT Only TV LV5HD Hybrid USB. Obraz jest "postrzępiony", a w tle dźwięku słychać "buczenie". Gdy odłączę video cinch, to dźwięk jest wtedy czysty, nie "buczy", jednak chcę, żeby również nie "buczało", gdy wszystko jest podłączone. Korzystam z programu Total Media 3.5, który został dołączony na płycie wraz z tunerem. Tuner jest połączony z dekoderem Cyfrowego Polsatu za pomocą 3xRCA (cinch). Spójrzcie jak wygląda przykładowe nagranie z konwersją oraz bez konwersji.

    0 6
  • Pomocny post
    #2 17 Lis 2012 13:55
    Electric_TM
    Poziom 13  

    Spróbuj podłączyć wszystkie urządzenia do sieci AC 230V bez uziemienia (czyli do gniazdek bez bolca), spróbuj odwrócić wtyczke sieciową zasilacza komputera (niby prąd zmienny, ale czasem to pomaga) lub podmień na próbę zasilacz w komputerze na inny. Nie napisałś czy to stacjonarny PCet czy laptop.

    0
  • #4 17 Lis 2012 14:54
    Electric_TM
    Poziom 13  

    A jak to działa gdy laptop chodzi na samej baterii (bez zasilacza) ?
    A jak jest gdy Not Only TV jest połączony z Polsatem cinchami, ale własne gniazdo anteny ma puste ?

    0
  • #5 17 Lis 2012 15:39
    Kejcio
    Poziom 6  

    Normalnie jest podłączony pod zasilacz, a ten z kolei w gniazdo z bolcem. Tuner jest połączony jak już wspominałem cinchami (3xRCA)

    0
  • #6 17 Lis 2012 15:44
    Electric_TM
    Poziom 13  

    Czytaj co piszę.
    Raz napisałem......Spróbuj podłączyć wszystkie urządzenia do sieci AC 230V bez uziemienia (czyli do gniazdek bez bolca),
    Potem zapytałem....A jak to działa gdy laptop chodzi na samej baterii (bez zasilacza)

    Czy zrobiłeś pierwszą rzecz, albo odpowiedziałeś na drugie pytanie ?

    Nie. Ale oczekujesz pomocy......no to niby w jaki sposób ktoś ci ma pomóc......

    0
  • #7 17 Lis 2012 16:56
    Kejcio
    Poziom 6  

    No to na przyszłość formułuj zdania tak, aby można było je zrozumieć.

    Podłączyłem dekoder oraz lapka do sieci bez uziemienia oraz sprawdzałem również co się dzieje, gdy zostawię lapka na zasilaniu bateryjnym. Niestety obraz nadal jest "postrzępiony". Dodam, że sprawdzałem ten sam tuner jak działa z telewizją naziemną (na kanale SD jak i również HD) i tam nie pojawił się "postrzępiony obraz". Zasilacz od anteny jak i zasilacz od lapka był podłączony pod siec z uziemieniem (z bolcem).

    0