Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung Delphi GT-B3410 - Brak zasięgu, nie rozpoznaje sieci

zbychu251 17 Nov 2012 16:48 1752 5
    zbychu251
    Level 9  
    Witam wczoraj spadł mi przypadkiem telefon i od tego czasu mam zerowy zasięg i nie mogę pisać sms ani dzwonić bo zawsze "Nie można znaleźć sieci" zapewne przy upadku uszkodziła się ta antena wewnętrzna. Telefon teraz jedynie może mi służyć jako odtwarzacz muzyki. Da się to jakoś naprawić ?? Jak tak to ile by to kosztowało ?? Z góry dzięki
    grubas
    Level 40  
    Antena to bardzo optymistyczny wariant.
    Do sprawdzenia konektor antenowy na płycie ( o ile ten model posiada ), nastepnie może być pęknięta płyta, puściły luty w torze radiowym lub gdzieś na płycie. Bez sprzętu tego nie naprawisz.
    kopppl
    Level 13  
    Jak nie posiadasz wiedzy i doświadczenia to poradził bym Ci oddać telefon do osoby która jest w stanie zobaczyć co poszło podczas upadku lub serwis.
    zbychu251
    Level 9  
    Tak wiem zaniosę bo przeciez jestem kompletnie zielony w tych sprawach tylko chciałbym wiedzieć czy się orientujecie ile mogłaby kosztować naprawa ??
    kopppl
    Level 13  
    To zależy od tego co konkretnie jest uszkodzone a nikt Ci na 100% nie odpowie bo nie ma tego telefonu w rękach, a po samym opisie jest to niemożliwe aby stwierdzić co konkretnie zostało uszkodzone.
    W serwisie napewno zapłacisz więcej aniżeli jakby naprawił Ci to ktoś kto zna się na rzeczy.
    Pozdrawiam.
    zbychu251
    Level 9  
    Ok dzieki, w poniedziałek planuje zanieść i wtedy dam znać co było ;)