Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nokia Lumia 800 - nie działa, nie gra głośnik

Majsin 17 Nov 2012 21:52 9375 10
    Majsin
    Level 12  
    Wczoraj kupiłem nowy telefon Nokia Lumia 800, puściłem kilka dzwonków zewnętrznym głośnikiem i działał, potem podłączyłem zestaw słuchawkowy bluetooth i posłuchałem muzyki, wgrałem kilka aplikacji.
    Dzisiaj chciałem testować dyktafon i głośnik zewnętrzny nie działa. Nic w nim się nie odtwarza, ani dźwięk, ani muzyka, ani dzwonki, nagranie z dyktafonu, ani nic innego.
    Podczas rozmów głośnik od rozmów działa, jak włączę ten drugi głośnik to nic nie słychać.
    Podejrzewam tutaj, że słuchawki bluetooth coś nagrzebały i telefon dalej chce na nich nadawać mimo, że są odłączone. Możliwe też, że coś pogrzebałem w sofcie i nie wiem co, albo po prostu, że się zepsuło.
    Zrobiłem ustawienia->informacje->zresetuj telefon i nic.
    Telefon jest na gwarancji więc mogę go w poniedziałek oddać, ale chciałbym się najpierw was poradzić, bo jeśli go oddać to zostanę bez telefonu (wymieniłem kartę sim na mniejszą i nie mam do czego jej wetknąć :( ).
    Internet przeszukałem i dalej szukam ale nic ciekawego nie znalazłem na ten temat.
    kopppl
    Level 13  
    Spróbuj wyjąć baterię tak na 10 min. miałem to samo co prawda w innym modelu Noki i pomogło nie wiem czy na twoim to zadziała ale warto spróbować.
    Majsin
    Level 12  
    kopppl wrote:
    Spróbuj wyjąć baterię

Dzięki za odpowiedź, tylko jak wyjąć baterię z tego modelu, jak z tego co wiem nie da się go nawet "normalnie" otworzyć, nie mówiąc o wyjęciu baterii?

Aha już znalazłem na internecie ile się trzeba namęczyć, narozkręcać i nakombinować, żeby wyjąc baterię. Dziękuję postoję mam gwarancję, wolę nie ryzykować.

Dodam jeszcze, że próba włączenie dźwięku przez windowslive skończyła się tylko na wibracjach (a w słuchawkach ją było słychać!).

Jakieś inne propozycję?
    djtonka
    Level 25  
    Ten dzwonek ze strony było słychać na słuchawkach BT?
    Majsin
    Level 12  
    Nie, to były słuchawki na jacka. Teraz spróbowałem w słuchawkach BT, ale tego dźwięku w nich nie słychać. Co śmieszniejsze strona nie zmieniła statusu z wibracji na dźwięk + wibracje (może tak ma być, a mimo wszystko telefon będzie słychać).

Słuchawki BT to Nokia BH-503.
    djtonka
    Level 25  
    Komenda włącz dzwonek działa niezależnie od nastawień. Więc jak naciśniesz klawisz głośności to co widzisz na pasku?
    Majsin
    Level 12  
    Widzę dzwonek + wibrację głośność 30/30. Tylko na chwilę włączyłem tylko wibrację (raz testowałem tylko wibracja a raz dzwonek + wibracja), żeby wytestować włączanie dzwonka przez www .
    djtonka
    Level 25  
    Wygląda na uszkodzone gniazdo i robi zwarcie.
    rekordgsm
    Level 31  
    Zrób hard reset przyciskami, jak nie pomoże, kup sobie w kiosku starter orange za 5zł z adapterem na microsim, a telefon oddawaj na gwarancji.
    Majsin
    Level 12  
    Hard reset też nie pomógł (już wcześniej robiłem go z poziomu systemu, a teraz przyciskami). Jutro oddam go na gwarancję zobaczymy co mi powiedzą.
    Dzięki za odpowiedzi.
    Majsin
    Level 12  
    W odpowiedzi od serwisu dostałem, że wymienili tylną klapkę i działa.
    Mam nadzieję, że problem już się nie pojawi.

Dzięki wam za pomoc.