Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

samsung LE46A656A1F - Wylacza sie,przeskakuje z trybu HDMI do programow itp

jarekd70 18 Nov 2012 13:59 2079 6
    jarekd70
    Level 2  
    Witam serdecznie, nie ukrywam ze mam powazny problem, moze ktos potrafi pomoc?
    Telewizor jest prawie rok po gwarancji a mieszkam w Irlandii i servis ogranicza sié tu do wymiany na nowy.
    Pierwsze objawy pojawily sie niedawno i tylko w godzinach wieczornych, telewizor sam przelonczal sie z trybu HDMI na programy. Podejrzewalem zasilacz i spadek
    napiecia w sieci. Z czasem objawy sie nasilily ale po kilkunastu wlacz/wylacz znow dzialal. Teraz praktycznie caly czas przeskakuje a dodatkowo zaczal wyswietlac czasowo OSD (volume).
    Moze ktos spotkal sie z podobnym przypadkiem, bede wdzieczny za kazda rade, pozdrawiam
    Jarek
    zorbek
    Level 31  
    Panel dotykowy (obudowa front), płyta główna. To tak na podstawie obserwacji czarodziejskiej kuli.
    mirex
    Level 43  
    jarekd70 wrote:
    Telewizor jest prawie rok po gwarancji a mieszkam w Irlandii i servis ogranicza sié tu do wymiany na nowy.

Bzdury gadasz! :)
    Tylko na naszym forum jest paru gości, którzy serwisują TV Irlandii! ;)
    Może coś jednak potrafisz zrobić - przeczytaj i postaraj się https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1796351.html
    jarekd70
    Level 2  
    Dzieki, mieszkam w Irlandii 8 lat ale na SERVIS nie trafilem, chetnie poznam kogos kto zajmuje sie tu serwisem za roasadna cene (moze w Dublinie)
    Jesli ktos ma namiary to z gory dziekuje.
    sabret
    Level 20  
    Tak spotkałem się z tym, i nie jest to kolego spadek napięcia sieci i nie zasilacz. Powiem więcej spotykam się z tym średnio 10 razy w miesiącu.
    Pozdrawiam
    jarekd70
    Level 2  
    Napiecie w sieci sprawdzilem wczesniej (wahania rzedu 1.5v.to miesci sie w granicach bledu miernika) i wykluczylem, zasilacz tez dziala prawidlowo, panel dotykowy o.k., mam nadzieje ze to nie plyta.