Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

samochody francuskie - programowanie BSI

tocka 18 Nov 2012 20:48 7431 11
    tocka
    Level 24  
    Szanowni koledzy czy ktoś mógłby podać krok po kroku jak zaprogramować czyste BSI.
    Przeczytałem setki tematów i lipa, na 10 aut w żadnym nie mogłem dopisać BSI ( kończy sie immo off).

Proszę o pomoc.
    psilos1
    Level 32  
    Potrzebujesz interfejs Lexia 3
    Andiv
    Level 32  
    Robisz to przez części zamienne - > wymiana bsi, a dalej prowadzi za ręke. Wtedy klucz zostaje stary. Bo jak włożysz bsi i je telekodujesz to klucz l ub pestka do zmiany.
    tocka
    Level 24  
    Ok dalej pyta o vin , następnie mam wybrać co jest w aucie i na tym koniec. jak dalej ? bo tu się kończy programowanie :-(
    User removed account
    User removed account  
    abarwicki
    Level 11  
    Witam,

Jeśli dobrze rozumiem to powyższa instrukcja dotyczy tylko czystego BSI? Jeśli kupie BSI zdemontowane z innego auta to ta metoda "z Lexia 3 części zamienne - > wymiana bsi" nie zadziała ??

Drugie pytanie, jeśli ktoś mi skopiuje dane ze starego zalanego BSI do tego zdemontowane z innego auta (te same numery cześć), to jeszcze coś trzeba będzie zrobić, czy po wpięciu kostek samochód odpali jak dawniej?

Pozdrawiam,
    Adrian
    marcin_70
    Level 21  
    abarwicki wrote:

Drugie pytanie, jeśli ktoś mi skopiuje dane ze starego zalanego BSI do tego zdemontowane z innego auta (te same numery cześć), to jeszcze coś trzeba będzie zrobić, czy po wpięciu kostek samochód odpali jak dawniej?

Pozdrawiam,
    Adrian

W przypadku BSI nie można kopiować eep z jednego do drugiego ponieważ część danych "siedzi" w motce... tu należy zrobić eep an virgin i dopisać go za pomocą np diagboxa.
    tomasz0703
    Level 25  
    W razie czego mogę zrobić kopie takiego bsi na stole pod warunkiem ze to nie bedzie bsi na siemens na 95160 .
    abarwicki
    Level 11  
    tomasz0703 wrote:
    W razie czego mogę zrobić kopie takiego bsi na stole pod warunkiem ze to nie bedzie bsi na siemens na 95160 .

BSI F02-00
    9646775180
    S118085200E
    CITROEN C3

Odezwę się na prv :)

Dodano po 13 [minuty]:

marcin_70 wrote:

W przypadku BSI nie można kopiować eep z jednego do drugiego ponieważ część danych "siedzi" w motce... tu należy zrobić eep an virgin i dopisać go za pomocą np diagboxa.

Ok. Będę mógł pożyczyć od kolegi INTERFEJS LEXIA 3. Podpowiesz jak go dopisać ?

Z góry dziękuje za pomoc.
    bodzio012
    Level 33  
    Jeszcze musisz zrobić bsi na virgin. A tego lexia nie zrobisz.
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    abarwicki wrote:

Po pierwsze w W-wie dużo osób to robi zaciąg auto jeśli chcesz naprawić.

Jęsli chcesz się nauczyć zatrudnij się jako praktykant u elektryka.
    abarwicki
    Level 11  
    bodzio012 wrote:
    Jeszcze musisz zrobić bsi na virgin. A tego lexia nie zrobisz.

To może mi zrobić Pan z firmy Telwis z Warszawy. Mi chodzi o informacje, wskazówki jeśli chodzi o dalszy krok. Zasugerowałem się tym postem dlatego dopytuje, czy osoba z niewielkim doświadczeniem sobie z tym poradzi.
    Andiv wrote:
    Robisz to przez części zamienne - > wymiana bsi, a dalej prowadzi za ręke"

Ewentualnie poprosiłbym o namiary na osoby z Warszawy lub okolic, które bada w stanie to zrobić. Samochód jest w automacie, wiec w grę wchodzi tylko laweta albo naprawa na miejscu.

Pozdrawiam,
    Adrian