Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zafira 2.0 dti - Opel Zafira 2.0 DTI - problem z zapalaniem

GORAL37 18 Nov 2012 21:44 9255 5
    GORAL37
    Level 10  
    Witam. Problem często występujący na forum , ale niestety nie znalazłem rozwiązania.Zafira 2.0 DTI po nocy nie odpala. Wymieniłem oczywiście wężyki przelewowe, uszczelniacze ale nic z tego . Postoi kilka godzin i nie pali. taki problem przedstawił wojtus33 i rozwiązał go z pomocą niuniu36 ale niestety ,żaden z nich nie pofatygował się by przedstawić sposób rozwiązania. Jedyna rzecz jaką napisali , to że problem nie tkwił w zapowietrzaniu. Może ktoś zna sposób zakończenia moich kłopotów? Dodam , że nie ma błędów.
    cool_r
    Level 10  
    Pewnie już temat przeterminowany ale czy wogóle nie odpala czy zagada tak na parę sekund i kaput??
    ewa1112
    Level 1  
    GORAL37 wrote:
    Witam. Problem często występujący na forum , ale niestety nie znalazłem rozwiązania.Zafira 2.0 DTI po nocy nie odpala. Wymieniłem oczywiście wężyki przelewowe, uszczelniacze ale nic z tego . Postoi kilka godzin i nie pali. taki problem przedstawił wojtus33 i rozwiązał go z pomocą niuniu36 ale niestety ,żaden z nich nie pofatygował się by przedstawić sposób rozwiązania. Jedyna rzecz jaką napisali , to że problem nie tkwił w zapowietrzaniu. Może ktoś zna sposób zakończenia moich kłopotów? Dodam , że nie ma błędów.

GORAL37,mam pytanie jak rozwiązałeś problem z tym zapalaniem?U mnie to samo wszystko wymienione,3 mechaników patrzyło i nikt nie wiem co jest grane?
    endriu233
    Level 21  
    Zatarty tłok(przestawiacz dawki, wtrysku) w korpusie pompy - pompa do regeneracji.
    adam_001
    Level 2  
    Witam, wiem że temat już jest stary, ale dla tych co szukają podobnego problemu z odpalaniem silnika po kilku godzinnym postoju. Miałem ten sam problem. zapowietrzał się filtr paliwowy i wystarczyło wymienić jeszcze raz podkładki gumowe. Jedna z nich ta duża była lekko podwinięta.