Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

opel astra H Z17DTH - kopci po rozgrzaniu

wilq_pl 19 Nov 2012 21:58 5256 7
    wilq_pl
    Level 10  
    witm Wszystkich. Od paru miesiecy jestem posiadaczem opla astra H 1.7 cdti Z17DTH. Autko kupilem z uszkodzona turbina. Turbine oddalem do regeneracji i zamontowalem wedle zalecen. samochod udalo sie odpalic. silnik pracuje bardzo rowno ale okazalo sie podczas jazdy probnej ze po nagrzniu silnika silnik zaczyna dymic jak zaslona dymna. Wyraznie czuc zapach spalanego oleju silnikowego a z rury wydechowej kapal olej. Nie zaobserwowalem ubytku oleju z silnika. Moje pytanie brzmi, czy jest mozliwe aby byl to olej ktory sie zgromadzil w wydechu podczas jazdy z uszkodzonym turbo? Prosze o podpowiedz jaka moze byc przyzyna tego dymienia. Z gory dzieki za pomoc i zainteresowanie tematem
    Anonymous
    Anonymous  
    waldzior
    Level 14  
    Atak zapytam czy po zamontowaniu turbiny , cały dolot został dokładnie wyczyszczony łącznie z płukaniem IC , polecam także montaż separatora olejowego na odmie.
    wilq_pl
    Level 10  
    Kopci na niebiesko, z plukaniem dobry pomysl, teraz jestem na wyjezdzie ale w sobote sie wezme, kolektor ssacy wykrecilem i zeskrobalem sporo nagaru ale reszty nie ruszalem. Mysle ze warto tez oczyscic EGR. Ale jak oczyscic wydech. Po odpaleniu przez jakis czas z rury kapal czarny smolowaty olej. IC musze chyba wykrecic i przemyc ropa. dzieki za podpowiedz
    Anonymous
    Anonymous  
    wilq_pl
    Level 10  
    To podpowiedz jak. Moze goraca woda z jakims detergentem?
    Anonymous
    Anonymous  
    wilq_pl
    Level 10  
    Ok.dzieki w sobote biore sie za robote i dam znac jakie przyniosła efekty