[OPEL ASTRA F -1.7 TDS ISUZU 82KM 94']
Witam.
Zakupiłem ostatnio sterownik model AG194
INSTRUKCJA OBSŁUGI
PODŁĄCZENIE
Podłączyłem się do instalacji samochodowej według schematu F2 czyli:
kolory BIAŁY/CZARNY i BIAŁY podpiąłem w kabelki BRĄZOWO/BIAŁY-otwieranie i BRĄZOWO/CZERWONY-zamykanie.
Tak jak pewien Pan tu radził Link.
PROBLEM
Problem polega na tym, że siłownik master (lub jego centralka umieszczona gdzieś w aucie) nie komunikuje się z sterownikiem do pilotów.
Mianowicie po zamknięciu drzwi kluczykiem lub "dzyndzlem" sterownik pilota nie otrzymuje informacji o tym zdarzeniu i aby otworzyć drzwi pilotem,
muszę najpierw wcisnąć na nim przycisk zamykania a następnie otwierania.
PYTANIA
Czy aby siłownik master(centralka) komunikował się z sterownikiem pilotów,
muszę podłączyć dwa kable które według schematu odciąłem (POMARAŃCZOWY I POMARAŃCZOWY/CZARNY)
gdzieś do siłownika master?
Czy po prostu, zakupiony przeze mnie towar, nie ma możliwości odbioru sygnału zamykania i otwierania od siłowników?
W takim razie do czego służą dwa odcięte kable?
Mam nadzieję, że zamieściłem wszystkie potrzebne informację i wyraziłem się dość rzetelnie.
Dodam jeszcze na marginesie, że nie działa funkcja "szukania auta"
czyli migania kierunkowskazów po wciśnięciu przycisku zamknij na pilocie kiedy pojazd jest zamknięty(co może być jednym z objawów).
Witam.
Zakupiłem ostatnio sterownik model AG194
INSTRUKCJA OBSŁUGI
PODŁĄCZENIE
Podłączyłem się do instalacji samochodowej według schematu F2 czyli:
kolory BIAŁY/CZARNY i BIAŁY podpiąłem w kabelki BRĄZOWO/BIAŁY-otwieranie i BRĄZOWO/CZERWONY-zamykanie.
Tak jak pewien Pan tu radził Link.
PROBLEM
Problem polega na tym, że siłownik master (lub jego centralka umieszczona gdzieś w aucie) nie komunikuje się z sterownikiem do pilotów.
Mianowicie po zamknięciu drzwi kluczykiem lub "dzyndzlem" sterownik pilota nie otrzymuje informacji o tym zdarzeniu i aby otworzyć drzwi pilotem,
muszę najpierw wcisnąć na nim przycisk zamykania a następnie otwierania.
PYTANIA
Czy aby siłownik master(centralka) komunikował się z sterownikiem pilotów,
muszę podłączyć dwa kable które według schematu odciąłem (POMARAŃCZOWY I POMARAŃCZOWY/CZARNY)
gdzieś do siłownika master?
Czy po prostu, zakupiony przeze mnie towar, nie ma możliwości odbioru sygnału zamykania i otwierania od siłowników?
W takim razie do czego służą dwa odcięte kable?
Mam nadzieję, że zamieściłem wszystkie potrzebne informację i wyraziłem się dość rzetelnie.
Dodam jeszcze na marginesie, że nie działa funkcja "szukania auta"
czyli migania kierunkowskazów po wciśnięciu przycisku zamknij na pilocie kiedy pojazd jest zamknięty(co może być jednym z objawów).