Witam
Widzę sporo krytyków owego Peiyinga PY9907. Mam ten sprzęt w Avensis od 1,5 roku i jestem nad wyraz zadowolony. Choćby mnogość funkcji. Odbiór DVB-T i GPS - rewelacja. Oczywiście antena DVB-T zmieniona na lepszą niż w wyposażeniu radia, ale antena GPS z zestawu radzi sobie świetnie. Oczywiście, aby możliwy był odbiór TV w trakcie jazdy należy połączyć kabelek brake z masą - inaczej komunikat "no video signal" /oczywiście oglądanie dla pasażerów/. Automapa działa doskonale, sygnał GPS pojawia się szybko. Co do jakości dźwięku, to uważam, że jest przyzwoita. Głębia dźwięku, kalibracja tonów wysokich i niskich zadowalająca. Włączanie i sterowanie z kierownicy, po wcześniejszym podłączeniu odpowiednich kabelków i skonfigurowaniu ich działania. Odtwarzanie materiałów Video z karty SD - bardzo poprawne i wyraźne, bez zacięć. Także odtwarzanie materiałów z DVD czy CD. Bluetooth działa doskonale. Po połączeniu z moim ulubionym telefonem N95 8GB mam super zestaw głośnomówiący, który odcina muzykę czy inny aktualnie odtwarzany materiał i na głośnikach jest rozmowa telefoniczna. Wybieranie numeru także z odbiornika radiowego - redial itp. Oczywiście nie zapomniano o kamerze cofania, gdzie pod przygotowane wejścia można ją podłączyć i cieszyć się obrazem z tyłu auta. Jest także wejście mini USB, gdzie można podpiąć zewnętrzne urządzenia. Jest także pilot - ważne dla osób oglądających a siedzących na tylnej kanapie /patrz - dzieciaki/. W zestawie jest wszystko co potrzebne, tzn. kostki, kable video, USB, ramka. Odnośnie ramki - to oczywiście w większości przypadków trzeba dokupić dedykowaną do własnego auta i trochę doszlifować, aby nie oszpecić widoku całości. Ekran dotykowy działa właściwie, jak wspomniałem użytkowany 1,5 roku. Jak dla mnie i pewnie dla wielu - rewelacja. Zresztą sama cena świadczy o jakości tego kombajnu multimedialnego, która nadal oscyluje w okolicach 1.100 zł. Moim zdaniem nieuprawnione jest twierdzenie, że wszystko co z Chin jest do niczego, tak samo nie można ryzykować twierdzenia, że każdy kto ma inne poglądy jest totalnym idiotą. Dobra rada, aby nie narzekać, że coś nie działa w Peiying 9907 - lepiej czytać instrukcje i ewentualnie pytać.
Kolego Karol291180 - dwa gniazda są dla materiałów Video i MP3 itp, oraz oddzielne gniazdo dla samej nawigacji. Jest to na wewnętrznym panelu przecież opisane.