Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Kenwood KRC-579r. - Nie działa winda panela.

EltraATS 21 Lis 2012 18:54 2496 22
  • #1 21 Lis 2012 18:54
    EltraATS
    Użytkownik obserwowany

    Witam. Kupiłem Kenwooda KRC-579R. Miał być 100% sprawny, jednakże panel można opuścić tylko ręcznie, zamknąć też. Nie słychać w ogóle pracy silnika windy. Macie jakieś pomysły co to może być? Pozdrawiam

    Dodano po 1 [godziny] 13 [minuty]:

    Ustawiłem opcję Scroll na ON i Dimmer na ON ale bez zmian, Od czego są te funkcje?

    0 22
  • Pomocny post
    #2 21 Lis 2012 19:04
    dzimi
    Moderator

    Na początek otwórz radyjko i sprawdź czy dochodzi zasilanie na silniczek windy. Sprawdź też silnik pod zasilaczem. Jeśli okaże się sprawny sprawdź switch krańcowe oraz układ zasilający silniczek.

    0
  • #3 21 Lis 2012 19:06
    EltraATS
    Użytkownik obserwowany

    A w MENU da się wyłączyć windę? Zasilanie dochodzi, silnik sprawny.

    0
  • Pomocny post
    #4 21 Lis 2012 19:08
    dzimi
    Moderator

    A jak driver silnika? A jaki sens wyłączania windy w Menu?

    0
  • #5 21 Lis 2012 19:32
    EltraATS
    Użytkownik obserwowany

    Nie jestem obeznany w tym, więc możesz powiedzieć CO TO jest ten driver i gdzie go szukać?:P

    Dodano po 22 [minuty]:

    ??

    0
  • Pomocny post
    #6 21 Lis 2012 19:39
    dzimi
    Moderator

    Układ który dostaje polecenie z procesora aby podał napięcie na silnik ( w zależności od tego w jakim kierunku silnik ma kręcić).

    0
  • #7 21 Lis 2012 19:48
    EltraATS
    Użytkownik obserwowany

    Aha, a jak go sprawdzić? Napięcie na silniku cały czas jest takie samo, około 2V.

    0
  • #9 21 Lis 2012 20:20
    EltraATS
    Użytkownik obserwowany

    Aby podać nazwę układu, muszę rozebrać radio. Aby rozebrać radio- muszę je wyjąć. Macie jakiś pomysł jak je teraz zdemontować z auta jak nie posiadam kluczy Kenwood, a się zatrzasnęło w ramce? :D

    0
  • #10 22 Lis 2012 06:55
    dzimi
    Moderator

    To podjedź z tym radyjkiem do jakiegoś fachmana od radyjek - na pewno Ci wymontuje za przysłowiowe piwo.

    0
  • #11 22 Lis 2012 18:50
    EltraATS
    Użytkownik obserwowany

    Wyjąłem je sam po 2h godzinach mordenki. Rozebrałem, wyjąłem mechanizm kasety i o dziwo- przy windzie nie ma żadnego silnika i nie widać na niej NAJMNIEJSZEGO śladu aby kiedykolwiek był.

    Dołączam zdjęcia, co sądzicie? Jakiś unikat?

    Kenwood KRC-579r. - Nie działa winda panela. Kenwood KRC-579r. - Nie działa winda panela. Kenwood KRC-579r. - Nie działa winda panela. Kenwood KRC-579r. - Nie działa winda panela. Kenwood KRC-579r. - Nie działa winda panela. Kenwood KRC-579r. - Nie działa winda panela. Kenwood KRC-579r. - Nie działa winda panela. Kenwood KRC-579r. - Nie działa winda panela.

    Dodano po 3 [godziny] 1 [minuty]:

    Pomoże ktoś?

    0
  • Pomocny post
    #12 22 Lis 2012 19:08
    btomko
    Poziom 34  

    Żle doczytałeś radio jest bez windy.

    0
  • #14 23 Lis 2012 11:08
    dzimi
    Moderator

    To ja czegoś nie rozumiem skoro:

    EltraATS napisał:
    Zasilanie dochodzi, silnik sprawny.
    oraz
    EltraATS napisał:
    Napięcie na silniku cały czas jest takie samo, około 2V.
    to skąd ten brak silnika i skąd poprzedni pomiar
    EltraATS napisał:
    o dziwo- przy windzie nie ma żadnego silnika i nie widać na niej NAJMNIEJSZEGO śladu aby kiedykolwiek był.
    ?

    0
  • #15 23 Lis 2012 11:36
    EltraATS
    Użytkownik obserwowany

    Pomyliłem silnik mechanizmu kasety z silnikiem windy.

    Dodano po 1 [minuty]:

    To to radio miało w końcu windę czy nie?

    0
  • #16 23 Lis 2012 22:30
    EltraATS
    Użytkownik obserwowany

    Pomoże ktoś?

    Dodano po 3 [minuty]:

    Nadmienię, że jest jakaś wolna złączka obok gniazd CHINCH. Niestety nic do niej nie jest podłączone, czy tu był fabrycznie podłączony silnik od windy?

    Dodano po 4 [godziny] 33 [minuty]:

    Nikt nie pomoże?

    0
  • #17 24 Lis 2012 19:43
    EltraATS
    Użytkownik obserwowany

    Pomoże ktoś?

    0
  • Pomocny post
    #18 24 Lis 2012 19:47
    btomko
    Poziom 34  

    Gdzie dostaniesz płytkę ze sterownikiem, do tego cięgna do windy, mocowania. Czy widziałeś i rozbierałeś kiedyś radio Kenwood z windą i widziałeś jak to jest zrobione. Moim zdaniem nie masz żadnych szans żeby to zrobić.

    0
  • #19 24 Lis 2012 19:51
    EltraATS
    Użytkownik obserwowany

    To w takim razie na stronie audiophile ktoś się pomylił? To radio w ogóle nie miało windy?

    0
  • Pomocny post
    #20 24 Lis 2012 20:03
    btomko
    Poziom 34  

    Nie pamiętam symboli Kenwooda które maja windę otwieraną elektronicznie a które nie, po prostu nie zapisuję tego. Czytając dane to radio powinno mieć panel chowany elektrycznie, skontaktuj się ze sprzedającym.

    0
  • #21 24 Lis 2012 20:06
    EltraATS
    Użytkownik obserwowany

    Sprzedający nie odpowiada na e-mail. A na telefonie mówi że auto było w sprowadzonym aucie i on go nie ruszał, fakt faktem- plomba była. Ale mam 14 dni gwarancji- reklamować??

    0
  • #22 24 Lis 2012 20:08
    btomko
    Poziom 34  

    To już od Ciebie zależy reklamować czy nie.

    0
  • #23 24 Lis 2012 20:46
    EltraATS
    Użytkownik obserwowany

    To tak, miało to radio windę? Jak tak to reklamuje.

    0
  Szukaj w 5mln produktów