Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kopiowanie pilota Elmes TH7 do szlabanu

Darassus 21 Nov 2012 21:40 14067 2
Altium Designer Computer Controls
    Darassus
    Level 10  
    Mam pilota do szlabanu firmy Elmes z oznaczeniem na płytce drukowanej TH7. Nie chcę kupować drugiego u dewelopera (koszt ponad 100 zł), a ten muszę zwrócić za jakiś czas. Niestety, nic nie wiem o tym pilocie, a google na zapytanie "Elmes TH7" milczy. Czy jest to pilot z kodem stałym? Znalazłem zamiennik (LINK), który umożliwia kopiowanie, ale tylko dla 433,92 Mhz i kodu stałego. Poniżej załączam zdjęcia płytki pilota:

Kopiowanie pilota Elmes TH7 do szlabanu Kopiowanie pilota Elmes TH7 do szlabanu

Plastikowy korpus wygląda jak na poniższym zdjęciu ze strony producenta:

Kopiowanie pilota Elmes TH7 do szlabanu

Czy ktoś posiada więcej informacji na temat tego pilota? W jaki sposób mógłbym go skopiować? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
  • Altium Designer Computer Controls
    telbod
    Level 32  
    To jest pilot z kodem zmiennym. Nie będzie pasował do szlabanu. Ten od szlabanu tez jest z kodem zmiennym. Skopiować się da ale za dużo więcej niż 100 zł. Podana przez developera cena nie jest mocno zawyżona. Znam przypadki takie że 400 za dodatkowy pilot sobie życzą.
    Goshky
    Level 20  
    Wygląda mi to na pilota DWB100 Elmesa, takich pilotów łatwo się nie kopiuje tylko bierze nowego, otwiera radiolinie naciska przycisk nauka i zapisuje się go w pamięci tejże radiolinii.