Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung SHD85 - Internet z dekodera SHD85 do TV Panasonic VIERA

Foster20 22 Nov 2012 11:09 1962 9
    Foster20
    Level 9  
    Jak w temacie. Czy idzie udostepnic internet z dekodera Samsung SHD85 do telewizora z internetem? Liveboxa mam w pokoju na gorze, tv z dekoderem mam na dole, z LB do dekodera idzie kabel LAN, probowalem podlaczyc przez rozdzielacz LAN
    ale gdy dziala dekoder to w tv niema internetu i na odwrot...
    czy jest jakas inna mozliwosc by polaczyc tv z internetem bez ciagania drugiego kabla?
    User removed account
    Level 1  
    Foster20
    Level 9  
    Raczej nie mam skonfigurowanej sieci, tylko Livebox podłączony do Dekodera przez kabel RJ-45, chciałem spróbować przez rozdzielacz ale gdy podłącze to w tv jest internet ale gdy włączę dekoder to już pisze ze Livebox nie jest podłączony, i wtedy muszę wypiąć kabel który idzie z rozdzielacza do TV wtedy dekoder się włącza.
    User removed account
    Level 1  
  • Helpful post
    andrefff
    Level 36  
    A najprościej połącz się telewizorem do internetu przez wifi.
    Foster20
    Level 9  
    Problem w tym ze w tym dekoderze nie mozna ustawic innego IP.

@andrefff

Tak było by najprościej lecz chce wykorzystać maksymalna szybkość łącza a bezprzewodowo mogą pojawić się zakłócenia...?
    andrefff
    Level 36  
    Żadnych, ja oglądam youtube w hd przez wifi i nic się nie wiesza (LG).
    User removed account
    Level 1  
    andrefff
    Level 36  
    Nie oglądam Youtube z menu tv, tylko z przeglądarki. Mam w domu liveboxa 2.0, podłączone ok. 6 urządzeń przez wifi i jeszcze mi się nie zdarzyło żebym musiał kiedykolwiek przypisywać IP.
    Foster20
    Level 9  
    andrefff wrote:
    Nie oglądam Youtube z menu tv, tylko z przeglądarki. Mam w domu liveboxa 2.0, podłączone ok. 6 urządzeń przez wifi i jeszcze mi się nie zdarzyło żebym musiał kiedykolwiek przypisywać IP.

Fakt, do wifi nie trzeba przypisywać IP, łaczy sie bezposrednio.

Zamykam.