Witam. Zakupiłem ostatnio taki zestaw:
>> Głośniki Hertz DSK165.3
>> Subofer Helix B10E
>>Wzmacniacz Crunch GPX1000.4
>>Radio Sony GT650
Mam prośbe o doradzenie mi jak to podłączyć. Głośniki umieszcze tak jak na zdjęciach i gdzie dać wysokotonowe zaraz obok niskotonowych ? Przednie oryginalne głośniki co sa w dzwiach i na środku pod szyba na desce rozdzielczej chce zostawić i podłączyć bezpośrednio pod radio, z kolei z radia pusciłem dwa kable Sinuslive CA35 z remote, dwa po te żeby jednym osobno z pozycji radia sterowac subooferem.
1. Wiec w którym miejscu podłączyć w radiu remote ?
2. W które miejsca podłączyć kable z radia do wzmacniacza ?
3. Gdzie podłączyć głośniki i tube w wzmacniaczu.
4. Gdzie dać głośniki wysokotonowe.
5. Czy tuba jak bedzie miała zasilanie bezpośrednio z akumulatora nie będzie pobierać pradu podczas spoczynku ?
6. Jak podłączyć suboofer ?
Źle dodane obrazki usunąłem ( https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html ). Niedbała pisownia! [Mirek Z.]
dziękuje z góry za odpowiedzi pozdrawiam
>> Głośniki Hertz DSK165.3
>> Subofer Helix B10E
>>Wzmacniacz Crunch GPX1000.4
>>Radio Sony GT650
Mam prośbe o doradzenie mi jak to podłączyć. Głośniki umieszcze tak jak na zdjęciach i gdzie dać wysokotonowe zaraz obok niskotonowych ? Przednie oryginalne głośniki co sa w dzwiach i na środku pod szyba na desce rozdzielczej chce zostawić i podłączyć bezpośrednio pod radio, z kolei z radia pusciłem dwa kable Sinuslive CA35 z remote, dwa po te żeby jednym osobno z pozycji radia sterowac subooferem.
1. Wiec w którym miejscu podłączyć w radiu remote ?
2. W które miejsca podłączyć kable z radia do wzmacniacza ?
3. Gdzie podłączyć głośniki i tube w wzmacniaczu.
4. Gdzie dać głośniki wysokotonowe.
5. Czy tuba jak bedzie miała zasilanie bezpośrednio z akumulatora nie będzie pobierać pradu podczas spoczynku ?
6. Jak podłączyć suboofer ?
Źle dodane obrazki usunąłem ( https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html ). Niedbała pisownia! [Mirek Z.]
dziękuje z góry za odpowiedzi pozdrawiam