Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Laguna 1.8 8v F3P-670- - brak iskry po wymianie sprzęgła

A_r_K 25 Lis 2012 12:10 2238 8
  • #1 25 Lis 2012 12:10
    A_r_K
    Poziom 29  

    Witam.

    Auto pojechało do mechanika na wymianę sprzęgła po czym już nie odpaliło. Mechanik męczył się ponad miesiąc i rozłożył ręce. Wymienił czujnik magnetyczny na kole bo taki był podobno błąd komputera lecz nie pomogło. Immo gaśnie poprawnie więc raczej nie będzie winne ginięcia iskry.
    Iskra pojawia się tylko raz przy pierwszym przekręceniu silnika po czym ginie. Jest tak za każdym razem.
    Czy możliwe jest że mechanik zrobił coś źle przy wymianie sprzęgła ? dokładnie chodzi mi o koła zębate na którym jest czujnik wału.

    0 8
  • #2 25 Lis 2012 12:22
    1078231
    Użytkownik usunął konto  
  • #4 25 Lis 2012 17:51
    1078231
    Użytkownik usunął konto  
  • #6 28 Lis 2012 15:10
    LoLek85
    Poziom 28  

    Nie wypięły mu się piny z kostki i włożył je na chybił-trafił?
    Znam przypadek że goście się męczyli tydzień z autem a zamienione były tylko przewody we wtyczce.

    0
  • #7 28 Lis 2012 17:07
    1078231
    Użytkownik usunął konto  
  • #8 28 Lis 2012 22:42
    pc21xd
    Poziom 9  

    Proponuje sprawdzic wyłącznik uderzeniowy, jest on na lewej podłużnicy, a wyciągając skrzynie mógł go trącic kluczem i jest wybity!

    0
  • #9 29 Lis 2012 08:42
    A_r_K
    Poziom 29  

    Po południu jeszcze zobaczę ten czujnik czy można go inaczej ustawić. Zdjęcie by się przydało dla porównania, był bym wdzięczny.
    Mam jeszcze pytanie czy może być uszkodzone coś związane z immo ? A lampka reagowała by normalnie na kluczyk ?

    0