Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

HP2055 - zacięcie w obszarze kasety

Doom 26 Nov 2012 10:40 2640 5
    Doom
    Level 18  
    Witam.

W weekend w swojej drukarce hp p2055 wymieniałem folie fusera. Od tej pory kartka staje za fuserem (nie ciągnie jej dalej) od tyłu wystaje kawałem i część jest pod tonerem. Dlaczego nie prowadzi kartki dalej ? Zastanawiam się nad trybami od Fusera aby go wyciągnąć trzeba je zdjąć. Może coś tam jest nie tak. Miał ktoś taki problem ?
    Spec_Druk
    Level 17  
    Jak kartka zaczyna wychodzić z fusera to powinna zaczepić mechaniczną zapadkę/czujnik, który uruchamia kolejne zębatki. Ten czujnik można bardzo łatwo uszkodzić poprzez nieumiejętne wyjęcie zaciętej kartki z fusera. Sprawdź czy jest cały...
    Doom
    Level 18  
    to jest ten który jest przykręcony do fusera ?
  • Helpful post
    Spec_Druk
    Level 17  
    Tak, ten przykręcony do fusera
    kalim13
    Level 9  
    Pytanie czy udało się tobie wydrukować chociaż jedną stronę czy była to pierwsza karta i od razu zacięcie?
    Jeżeli była to pierwsza sprawdź połączenie konektorów zwłaszcza czujnika. Sprawdź jego działanie czy gdzieś się nie haczy no i oczywiście jak powiedział kolega czy jest cały.
    Pozdrawiam
    Doom
    Level 18  
    dzięki za pomoc - zdjąłem tylną obudowę i okazało się że zapomniałem wpiąć dokładnie tego czujnika w fuserze... Już jest ok dzięki :)