Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Napęd bramy Ecostar vde 0700

piotr_k10 29 Lis 2012 12:02 3420 13
  • #1 29 Lis 2012 12:02
    piotr_k10
    Poziom 12  

    Nie działa mi pilot.Kupił bym nowe sterowanie ale nie wiem gdzie go podłączyć.

    To zaznaczone na czerwono to podłączenie radia do płyty (chyba).Ale nie chcę eksperymentować żeby nie spalić.

    Jak połącz 1z2 to napęd rusza chyba no jest przycisk do otwierania bramy od środka.

    Ma ktoś jakiś schemat tej płytki gdzie co podłączyć.

    Pozdrawiam. Napęd bramy Ecostar vde 0700

    0 13
  • #2 30 Lis 2012 18:43
    VIRUS32
    Poziom 24  

    Radyjko nowe podłączysz do zacisków 1,2,3.Między zaciskiem 1 (0V) a zaciskiem 2 (wejście impulsu)
    można podłączyć jeden lub więcej sterowników z zestykiem
    zamykającym (bez napięciowym), jak np. sterownik
    wewnętrzny lub zewnętrzny.
    Wskazówka
    W przypadku gdy, do danego sterownika zewnętrznego
    konieczne jest napięcie pomocnicze (np. do zewnętrznego
    odbiornika), podłączenie wykonuje się do zacisku 3 o
    napięciu ok. +24 V (naprzeciwko zacisku 1 = 0 V), przy
    czym łącznie pobierany prąd na zacisku 3 nie może przekroczyć
    maks. 100 mA.
    .Pozdrawiam

    0
  • #3 30 Lis 2012 19:26
    piotr_k10
    Poziom 12  

    Zaciski 123 mam tak.
    1 to -
    2 to 24v
    3 to 24v

    Jak połączę 1 z 2 to napęd rusza powiedzmy w prawo.
    Jak połączę 1 z 3 to zwarcie zaiskrzy na stykach lampka pomiga i nic.

    0
  • #4 01 Gru 2012 08:42
    VIRUS32
    Poziom 24  

    Tak jak napisałem 1-2 TO SYGNAŁ (NO) ,1-3 TO ZASILANIE 24v

    0
  • #5 01 Gru 2012 10:45
    piotr_k10
    Poziom 12  

    Dobra a więc 1,2 brama rusza w jedną stronę ale jak zrobić żeby szła w drugą stronę?

    0
  • #6 01 Gru 2012 12:23
    VIRUS32
    Poziom 24  

    1-2 to tryb impulsowy góra-stop-dół

    0
  • #7 02 Gru 2012 13:11
    piotr_k10
    Poziom 12  

    Stykam 1z2 i strat w góra,1z2 stop,1z2 znowu góra i tak w kółko.

    Czyli góra stop góra

    Chyba że coś robię źle.

    0
  • #8 02 Gru 2012 14:47
    mikus1982
    Użytkownik obserwowany

    Uszkodzona bariera foto optyczna lub zwora nie styka.

    0
  • #9 02 Gru 2012 15:13
    piotr_k10
    Poziom 12  

    mikus1982 napisał:
    Uszkodzona bariera foto optyczna lub zwora nie styka.


    Jaka zworka ?
    Napęd nie podłączony leży na stloe.

    0
  • #10 02 Gru 2012 15:32
    mikus1982
    Użytkownik obserwowany

    Na wejściu Com i foto.

    1
  • #11 02 Gru 2012 16:17
    piotr_k10
    Poziom 12  

    mikus1982 napisał:
    Na wejściu Com i foto.


    Nie mam do tego schematu

    0
  • #12 02 Gru 2012 17:34
    VIRUS32
    Poziom 24  

    To podepnij ten napęd do bramy zaprogramuj go jeszcze raz i dopiero wtedy sprawdzaj działanie !!!

    Na stole to se możesz na niego tylko popatrzeć.

    0
  • #13 03 Gru 2012 15:42
    piotr_k10
    Poziom 12  

    Nie chcę tego montować zanim nie zadziała.

    0
  • #14 04 Gru 2012 17:22
    VIRUS32
    Poziom 24  

    Jak nie zamontujesz to nie zadziała.!

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo