Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

migający ekran - w czym tkwi przyczyna?

mateuuusz 29 Lis 2012 22:31 1488 6
  • #1 29 Lis 2012 22:31
    mateuuusz
    Poziom 8  

    Witam! Spotkałem się z dziwnym problemem. Otóż zainstalowałem Windows 7 64 bity na nowo zbudowanym własnoręcznie komputerze, wszystko działa jak należy, z wyjątkiem jednego. Ustawiłem wyłączanie monitora (stary monitor analogowy Dell ) po 10 minutach bezczynności, niestety po zadanym okresie czasu, monitor, zamiast wyłączyć się, zaczyna migać. Czasami udało mu się wyłączyć monitor, ale gdy tylko miał dla mnie jakiś komunikat (np. podczas kopiowania z dysku na dysk), to zaczynał migać.W czym jest problem? Pomocy!

    0 6
  • #2 29 Lis 2012 22:32
    1941135
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 29 Lis 2012 23:01
    mateuuusz
    Poziom 8  

    procesor i5 3570k, płyta asrock z77 pro3, pamięć 16gb, grafika zintegrowana, monitor Dell P1110 podpięty pod wyjście VGA. Monitor działał na starym kompie z win 98 wiele lati działał bez zarzutów i tylko dlatego miał przerwę w pracy, bo zepsuł mi się definitywnie komputer stacjonarny i korzystałem z laptopa.Ale do laptopa jak podpiąłem, to też działał bez problemu. teraz zbudowałem komputer stacjonarny, działa, obsługuje wysokie rozdzielczości, ale jest problem z tym wylączaniem, musiałem ustawić, żeby nie wyłączał się wcale :/

    0
  • #5 01 Gru 2012 00:24
    mateuuusz
    Poziom 8  

    zasilacz bequiet pure power 530W. już znalazłem przyczynę, nie wiem teraz, jak to rozwiązać. Otóż jak zainstalowałem jeszcze raz na nowo system, to na podstawowym sterowniku vga działa dobrze. Jak zainstaluję oprogramowanie i sterowniki do płyty głównej, to już na nowym sterowniku vga monitor miga zaniast się wylączyć

    0
  • #7 18 Sty 2013 01:39
    mateuuusz
    Poziom 8  

    Włączam mu opcję, żeby pokazywał tylko tryby obsługiwane przez monitor, a więc nic za wysokiego nie mogę mu dać. Ma ustawione 1280x1024, 85Hz, 32bity. Podlączyłem drugi monitor, używanego Samsunga Syncmaster (czyli już nowszy) z wyjścia hdmi na dvi i on wyłącza się prawidłowo. A Dell miga. Podejrzewam, że ten sterownik nie obsługuje już tak starego monitora, a w każdym razie ma z nim problemy :/

    0