Witam. Kupiłem citroena saxo 1.6 vtr z 97r. mam problem. nie odpala na rozgrzanym silniku. musze czekac az całkowicie ostygnie. podejrzewam jakiś czujnik. jaki? jak moge to naprawić?
Masz jakieś błędy? Mam nadzieje że próbowałeś czytać błędy wtedy jak auto nie chciało odpalić?
Sprawdź czy masz iskrę , paliwo czy dochodzi tak jak kolega wyżej tobie podpowiada. Jeśli masz jakieś zabezpieczenie np alarm, to również sprawdź czy blokada działa prawidłowo.
poprzednią sprawą zajmie sie mechanik. kolejna rzecz; od nie dawnwa; zatankowałem 14 litrów normalnie by starczyło na jakieś150, 160 km. zrobiłem 80 i po paliwie. oczywiste jest że w zimie auto pali więcej ale absurdem było by żeby palił dwa razy więcej. jakieś podpowiedzi
Witam . Mam mały problem z Saxo 1.1. odpalał raz na tydzień (brak iskry), po przelutowaniu kabelków w kostce immo ( pod kompem) zaczął odpalać , ale za każdym razem za 3-4 razem , nie ważne czy ciepły czy zimny. Auto odpala , po ok 3-5 sek schodzi z obrotów , zaczyna gasnąć , za drugim razem łapie i gaśnie , za trzecim nic , i za czwartym łapie i można nim jeździć . dodam iż ważne żeby wszystkie cztery razy za każdym razem cofać kluczyk , gdyż ciągłe kręcenie rozrusznikiem nic nie daje. Iskra jest , słychać pompkę paliową , map sensor nowy, krokowiec nowy , silnik krokowy i ten pod nim tez nowy , kontrolki CHeck i IMMO gasną.
Macie jakiś pomysł bo ja już zgłupiałem --- wciąż immo ma jakiś problem?- ale skoro tak to czemu po 3-4 krotnym "puknięciu na rozrusznik" odpala .?????
dajcie jakieś pomysły????
dzięki jak nie wiem co