Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

mazda 323 1,3 - Szarpała zgasła nie odpala

sikor83 30 Lis 2012 20:00 1740 3
  • #1 30 Lis 2012 20:00
    sikor83
    Poziom 14  

    Witam mam problem z mazdą 323 1,3 16v. Pewnego dnia auto zaczęło szarpać zgasło i już nie odpaliło. Iskra jest jak podam mase na wtryski to się odezwie teoretycznie odpala,czyli brak impulsu na wtryskiwacze, aparat zapłonowy jest na 3 przewody, komputer podmieniałem na inny, bez zmian. Odczytałem błędy i jest jeden "impuls zapłonu". Proszę o pomoc bo czytałem że ten aparat nie podaje sygnału na wtryskiwacze . Czy to auto posiada jezcze gdzieś inny czujnik do wtrysków czy uszkodzony jest właśnie ten aparat, czy może cewka bo przez nią idą impulsy, jak to poprawnie zmierzyć żeby wykluczyć, stwierdzić uszkodzenie.

  • #2 30 Lis 2012 20:19
    Hans30
    Poziom 27  

    Podepnij komputer i zobacz jakie masz błędy

  • #3 30 Lis 2012 20:43
    sikor83
    Poziom 14  

    01 impuls zapłonu

  • #4 04 Gru 2012 15:48
    sikor83
    Poziom 14  

    Zapłon wymieniony nadal bez zmian, proszę o opis napięć na cewce może to ona padła jakie napięcia powinny być. Proszę o pomoc!!! Temat zamknięty w końcu wymieniłem cewkę auto działa wszystko ok.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME