Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

onkyo414 z panasonik47 E5 - brak dzwieku przez hdmi

irek7217 01 Gru 2012 10:23 900 6
  • #1 01 Gru 2012 10:23
    irek7217
    Poziom 6  

    prosze o pomoc polaczenie powinno dzialac amplituner posiada hdmi z kanalem zwrotnym nie wiem czy telewizor a moze to wina kabla czy jednak bede musial polaczyc to optykiem

    0 6
  • #2 01 Gru 2012 11:02
    anmedia
    Poziom 39  

    Telewizor nie ma kanalu zwrotnego.Polaczenie TV - amplituner jedynie poprzez kabel optyczny.

    0
  • #3 01 Gru 2012 11:42
    irek7217
    Poziom 6  

    czy to na 100% bo gdy podlacze kabel hdmi dzwiek w tv znika a podglasniajac wyskakuje ze dzwiek przez glosniki kina ale fakt faktem dzwieku w kinie nie ma

    0
  • #4 01 Gru 2012 11:51
    anmedia
    Poziom 39  

    Z amplitunera do TV dzwiek powinien byc po HDMI (w menu amplitunera nalezy wybrac odpowiednia opcje) Z TV do amplitunera tylko optyk, lub z eurozlacza do chinczy w amplitunerze.

    0
  • #5 02 Gru 2012 09:54
    irek7217
    Poziom 6  

    polaczylem kablem optycznym dzwiek jest ale tylko w frontowych kolumnach nie wiem o co chodzi czy nie powinny grac wszystkie

    0
  • Pomocny post
    #6 02 Gru 2012 11:25
    anmedia
    Poziom 39  

    irek7217 napisał:
    polaczylem kablem optycznym dzwiek jest ale tylko w frontowych kolumnach

    Z TV wychodzi tylko 2.0 i to jeszcze jako LPCM
    irek7217 napisał:
    czy nie powinny grac wszystkie

    Nie. W tym przypadku gdy chcesz zeby graly wszystkie musisz w amplitunerze wlaczyc jeden z efektow przestrzennych.

    0
  • #7 02 Gru 2012 15:31
    irek7217
    Poziom 6  

    faktycznie zadzialalo proste wystarczylo z pilota wlaczyc a ja grzebalem w ustawieniach wielkie dzieki

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo