Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Kopia posektorowa-zgubione hasło

TripleH 01 Gru 2012 22:48 933 2
  • #1 01 Gru 2012 22:48
    TripleH
    Poziom 12  

    Witam. Mam pytanie ciekawostkę. Padł mi dysk w laptopie Compaq. Dysk to Hitachi 320GB. Zaczął łapać bad sektory, więc kupiłem nowy WD 500GB. Żeby oszczędzić sobie czasu wykonałem kopię posektorową programem HD Clone. Wszystko ładnie się wykonało i laptop odpalił z ekranem o treści chyba: Uruchamianie systemu Windows po błędzie. Po czym blue screen z błędem w jakimś kluczu rejestru. Nie zdążyłem się przyjrzeć, bo laptop się zresetował i odpalił normalnie. Mam na nim dwa konta. Nauczyciel i Uczeń. Nauczyciel to konto administratora i ma założone hasło. Uczeń bez hasła, ale z ograniczonymi uprawnieniami. Kiedy próbowałem zalogować się na konto Nauczyciel system odrzuca hasło. Pisze że niepoprawne... Moje pytanie brzmi: Czy to możliwe, żeby po kopii posektorowej system rozpoznał, że jest to inny dysk i zablokował dostęp do konta administratora? Trochę to nielogiczne, wiem, ale nie znajduje innego wytłumaczenia. Kopię wykonałem dysk na dysk z opcją automatycznego rozszerzenia partycji do całego miejsca dysku 500GB.

    0 2
  • Pomocny post
    #2 01 Gru 2012 23:39
    helmud7543
    Poziom 42  

    Nie. Albo coś w kopii poszło nie tak, albo inny był układ klawiatury i są przekłamania albo po prostu źle wpisujesz.

    0
  • #3 02 Gru 2012 17:02
    TripleH
    Poziom 12  

    Faktycznie. Ktoś zmienił hasło przed zrobieniem kopii i zapomniał mnie o tym poinformować:) Temat nieaktualny, ale dzięki za zainteresowanie.

    0
  Szukaj w 5mln produktów