Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

TP LINK TL- WR740N - JAK ODBLOKOWAĆ?

ufogrzesiak 02 Gru 2012 13:22 17031 21
  • #1 02 Gru 2012 13:22
    ufogrzesiak
    Poziom 13  

    WITAM Dostałem od dostawcy router TP LINK TL- WR740N i jest on skonfigurowany nadana nazwa i hasło które jest kilometrowe. i chciałbym go skonfigurować po swojemu jest taka możliwość?

    i drugie pytanie miga kontrolka takiego kółka zębatego druga dioda od lewej co to jest bo nie mam ani instrukcji obsługi ani płyty tylko router i karton.

    0 21
  • #2 02 Gru 2012 13:30
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    ufogrzesiak napisał:
    WITAM Dostałem od dostawcy router TP LINK TL- WR740N i jest on skonfigurowany nadana nazwa i hasło które jest kilometrowe

    Z tym pytaniem do dostawcy.

    0
  • #3 02 Gru 2012 14:23
    CHACA
    Poziom 43  

    Jest to dioda przedstawiająca działanie systemu routera. Jeżeli dostawca skonfigurował go pod siebie i działa to nie ma sensu nic ruszać.

    1
  • #4 02 Gru 2012 16:11
    ufogrzesiak
    Poziom 13  

    CHACA napisał:
    Jest to dioda przedstawiająca działanie systemu routera. Jeżeli dostawca skonfigurował go pod siebie i działa to nie ma sensu nic ruszać.


    skonfigurował go pod siebie czyli ustawił własną nazwę i hasło które dla mnie jest zbyt długie wystarczyła mi by jakaś prosta konfiguracja w stylu np 623112 a nie litery cyfry i jeszcze duża i mała czcionka.....

    a tym bardziej że nie mam w okolicy potencjalnych złodziei internetu mieszkam na wsi, 2 sąsiadki bez komputera szkoła z własnym WI-FI i dalsi sąsiedzi z własnym internetem

    1
  • #5 02 Gru 2012 16:12
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Jak masz dostarczony internet do mieszkania?

    1
  • #6 02 Gru 2012 16:23
    ufogrzesiak
    Poziom 13  

    jimasek napisał:
    Jak masz dostarczony internet do mieszkania?

    mam antenę na dachu od niej mam kabel RJ45 do zasilacza i od zasilacza do routera i z routera na komputer

    0
  • #7 02 Gru 2012 16:27
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Jak podłączysz się bezpośrednio pod kabel z dachu masz dostęp do internetu?

    0
  • #8 02 Gru 2012 16:32
    ufogrzesiak
    Poziom 13  

    jimasek napisał:
    Jak podłączysz się bezpośrednio pod kabel z dachu masz dostęp do internetu?

    musi iść przez zasilacz inaczej nie da rady. miałem ten internet tydzień na testy i chodził bez routera kabel na zasilacz i do komputera. teraz gdy pojechałem podpisać umowę to dostałem router w okazyjnej cenie w domu okazało się że brak instrukcji i już jest skonfigurowany nadana nazwa i badziewne hasło

    0
  • #9 02 Gru 2012 16:40
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    ufogrzesiak napisał:
    musi iść przez zasilacz inaczej nie da rady

    To wiem że musi iść przez zasilacz, ale z zasilacza podłącz bezpośrednio do komputera.

    1
  • #10 02 Gru 2012 16:44
    ufogrzesiak
    Poziom 13  

    jimasek napisał:
    ufogrzesiak napisał:
    musi iść przez zasilacz inaczej nie da rady

    To wiem że musi iść przez zasilacz, ale z zasilacza podłącz bezpośrednio do komputera.


    to działa internet

    Dodano po 1 [minuty]:

    ufogrzesiak napisał:

    miałem ten internet tydzień na testy i chodził bez routera kabel na zasilacz i do komputera. teraz gdy pojechałem podpisać umowę to dostałem router w okazyjnej cenie

    0
  • #11 02 Gru 2012 16:46
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Podłącz się pod ten kabel (bez routera ale z zasilaczem) i jeżeli będziesz miał dostęp do internetu daj screen-a z ipconfig /all

    0
  • #12 02 Gru 2012 16:51
    ufogrzesiak
    Poziom 13  

    jimasek napisał:
    ipconfig /all


    co to jest?

    internet działa

    0
  • #13 02 Gru 2012 16:55
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    To takie podstawy podstaw, może daruj sobie tą nową konfigurację routera ;)

    0
  • #14 02 Gru 2012 16:56
    ufogrzesiak
    Poziom 13  

    jak mnie pokierujesz to sobie poradzę nie jestem aż taki ułomny:)

    0
  • #15 02 Gru 2012 16:58
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    ufogrzesiak napisał:
    nie jestem aż taki ułomny:)

    Więc wystarczy wpisać w google: "ipconfig /all" i sprawdzić a nie zadawać takie pytania.

    0
  • #16 02 Gru 2012 17:05
    ufogrzesiak
    Poziom 13  

    i proszę bardzo:)
    TP LINK TL- WR740N - JAK ODBLOKOWAĆ?

    to jest to?

    1
  • #17 02 Gru 2012 17:20
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Zrób reset router do ustawień fabrycznych podłącz kabel od dostawcy do portu WAN i możesz konfigurować router przez przeglądarkę, wprowadzając swoje ustawienia.

    1
  • #18 02 Gru 2012 17:45
    ufogrzesiak
    Poziom 13  

    jimasek napisał:
    Zrób reset router do ustawień fabrycznych podłącz kabel od dostawcy do portu WAN i możesz konfigurować router przez przeglądarkę, wprowadzając swoje ustawienia.


    długo się ładuje i przekroczono limit czasu połączenia i nie idzie wejść w konfiguracje

    1
  • #19 02 Gru 2012 17:48
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    ufogrzesiak napisał:
    długo się ładuje i przekroczono limit czasu połączenia i nie idzie wejść w konfiguracje

    To znaczy? Co robisz?

    2
  • #20 02 Gru 2012 18:07
    ufogrzesiak
    Poziom 13  

    jimasek napisał:
    ufogrzesiak napisał:
    długo się ładuje i przekroczono limit czasu połączenia i nie idzie wejść w konfiguracje

    To znaczy? Co robisz?

    zresetowałem router jest nazwa tp link coś tam nie ma już nazwy dostawcy i nie ma hasła jest sieć niezabezpieczone i wpisałem http://192.168.1.1/ i długo ładuje i wyskakuje przekroczono limit połączenia

    0
  • Pomocny post
    #21 02 Gru 2012 18:09
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Router konfigurujemy przez kabel i chyba 192.168.0.1

    1
  • #22 02 Gru 2012 18:41
    ufogrzesiak
    Poziom 13  

    skonfigurowałem wpisywałem 192.168.1.1 i nie szło tak znalazłem w necie.
    na 192.168.0.1 skonfigurowałem dzięki bardzo zamykam

    0