Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Laguna II lift, kasowanie błędu.

karolina1317 02 Dec 2012 13:43 19506 3
Texa Poland
    karolina1317
    Level 9  
    Witam,
    Zmagam się od jakiegoś czasu z błędem na komputerze. W Renault Laguna II lift z 2007 roku 2.0 DCI. Komputer wyświetla klucz i karze wymienić olej. Olej został wymieniony, a problem klucza pozostał. Trzeba skasować błąd tylko pytanie jak?
    Posiadam cdif II po podłączniu pokazuje mi, że aby skasować błąd trzeba wcisnąć jakiś przycisk na desce rozdzielczej, tylko problem w tym, że tam nie ma żadnego przycisku. Można to też zrobić wciskając przycisk (kasowanie przebiegu dziennego) ale też go nie ma. Komputer w samochodzie po uzupełnieniu paliwa samoistnie się zeruje. Jak mogę ten błąd skasować? Dla mnie jest to zagadką - mam nadzieję, że wiecie, bo ja osobiście już nie mam na to siły.
  • Texa Poland
  • Helpful post
    Przemo9826
    VIP Meritorious for electroda.pl
    karolina1317 wrote:
    Trzeba skasować błąd tylko pytanie jak?

To nie błąd.

karolina1317 wrote:
    Posiadam cdif II

Nie ma czym się chwalić, i nie podłączaj tego do laguny.

Inspekcje kasujesz przyciskiem na manetce wycieraczek.

Dusisz tyle razy aż pojawi się przebieg do wymiany oleju, w Twoim przypadku 0 z kluczykiem, wdusić przycisk i trzymać aż przestanie migać przebieg do wymiany.
  • Texa Poland
    karolina1317
    Level 9  
    Ja się nie chwalę tylko nawiązałam do tego, że na desce rozdzielczej nie ma tego guzika, a w innych samochodach tego modelu jest.
    Dzięki za info. Poradziłam sobie i działa.
  • Helpful post
    Przemo9826
    VIP Meritorious for electroda.pl
    W lagunach po lifcie guziczka na desce nie ma, wszystko robi się guziczkiem w manetce.