Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Onkyo TX-DS575 i problem z subwooferem

05 Lut 2005 08:40 1677 3
  • Poziom 2  
    Witam! Mam amplituner taki jak w temacie i mam z nim problem. Mianowicie działał mi subwoofer a od jakiegoś czasu subiego nie słychać. Wszystkie głośniki grają a subwoofer siedzi cicho jak mysz kościelna. Gdy wybiorę test głośników to subi działa. W ustawieniach jest wszystko ok. Inną dziwną przypadłością jest brak zapamiętywania ustawień głośnosci głośników (ustawiam surroundyna maxa, centrala na 7) i po wyłączeniu i ponownym włączeniu ampli ustawienia są już inne. Pozdrawiam!
  • Poziom 15  
    Spróbuj zmienić tryb dźwięku przestrzennego. Ja tak miałem w Amplitunerze Technics'a. A to że Ci nietrzyma ustawień to może być wina: albo to że czoś źle dusisz, lub bateria ( o ile ten sprzęt takie coś posiada, to miały starsze sprzęty, i to była batiera taka jak od biosa od kompa).
    Jak coś zdziałasz to napisz: cjjack(malpa)op.pl
    bedę wiedział na przyszłość co w tym modelu zrobić jak komuś coś się takiego stanie
  • Poziom 2  
    O baterii nie słyszałem żeby ten sprzęt posiadał, ale jeszcze dokładniej się rozejrzę. Co do trybu przestrzennego to tez chyba odpada, bo na żadnych ustawieniach nie gra subi (stereo, pro logic, dts) a wcześniej grał.
  • Poziom 14  
    witam! czy przypadłość zaniku pamięci w tematowym ONKYO została rozwiązana? czy to może wina wyciekającego kondensatora podtrzymującego na płycie czołowej?