Witam,
Jestem zielony w temacie i z góry przepraszam, za "trucie głowy" ale poproszę Was o pomoc.
Otóż mój problem dotyczy pompy cyrkulacyjnej.
Mam piec Vaillant ecocompact i pompe cyrkulacyjna. Do tego mam sterowanie za pomoca ecomatica i modul mieszacza vr61.
Jak widać piec ma skonfigurowaną pompę bo widać to na wyświetlaczu.
Pompa jest raczej poprawnie zainstalowana na odpowiednich rurkach
samo podłączenie pompy do pieca jest zrealizowane poprzez moduł widoczny ponizej:
na colormaticu mam ustawione godziny pracy pompy, ale ... ona nie dziala.
po prostu sie nie kreci, nie pompuje..
Prosze podpowiedzcie mi co moze byc przyczyna, gdzie szukac bledow po moim "serwisancie"??
Nie znam sie na tym wogole, a serwisant twierdzi ze wszystko jest "ok".
Ale jak moze byc ok, skoro nie dziala ?? Czekac musze po 10 - 15 sekund w kranie na ciepla wode ...
Prosze o pomoc, od czego zaczac sprawdzanie i czy mozecie mi podpowiedziec jak to zrobic ?
Jestem zielony w temacie i z góry przepraszam, za "trucie głowy" ale poproszę Was o pomoc.
Otóż mój problem dotyczy pompy cyrkulacyjnej.
Mam piec Vaillant ecocompact i pompe cyrkulacyjna. Do tego mam sterowanie za pomoca ecomatica i modul mieszacza vr61.

Jak widać piec ma skonfigurowaną pompę bo widać to na wyświetlaczu.
Pompa jest raczej poprawnie zainstalowana na odpowiednich rurkach

samo podłączenie pompy do pieca jest zrealizowane poprzez moduł widoczny ponizej:

na colormaticu mam ustawione godziny pracy pompy, ale ... ona nie dziala.
po prostu sie nie kreci, nie pompuje..
Prosze podpowiedzcie mi co moze byc przyczyna, gdzie szukac bledow po moim "serwisancie"??
Nie znam sie na tym wogole, a serwisant twierdzi ze wszystko jest "ok".
Ale jak moze byc ok, skoro nie dziala ?? Czekac musze po 10 - 15 sekund w kranie na ciepla wode ...
Prosze o pomoc, od czego zaczac sprawdzanie i czy mozecie mi podpowiedziec jak to zrobic ?