Od jakiegoś czasu nie potrafię rozwiązać problemu z Canonem MP600. Drukarka przestała drukować czarny PGBK (czarny tekst).
Product Life time dla MP600 jest 5 lat albo 24000 stron (który warunek zostanie spełniony pierwszy)
specified print volume (i) or the years of use (ii), whichever comes first.
(i) print volume: 24,000 pages
black 1500 character pattern 11,000 pages
color 7.5% duty per color pattern 7,200 pages
a4, photo, borderless printing 500 pages
4 x 6, photo, borderless printing 4,300 pages
postcard, photo, borderless printing 1,000 pages
(ii) years of use: 5 years of use
Wydaje mi się, że drukarka przekroczyła limit. Nie wiem bo nie jestem w stanie wydrukować strony serwisowej.
Wszystkie atramenty są nowe. Photo drukuje bez zarzutu. Głowica (QY6-0061) została wyczyszczona 3x już i bez efektu.
Jest to moja ulubiona drukarka i nie chce jej zamieniać na nową. Nie chce również inwestować w głowice bo może się okazać, że porostu uruchomił się mechanizm przedawnienie produktu na logic board (QM3-0250).
Mam dwa pytania:
1. Proszę o możliwe sugestie na temat przyczyny problemu i możliwości usunięcia go
2. Jeżeli produkt się przedawnił to chciałby znaleźć możliwość ominięcia tego mechanizmu.
Z góry dziękuje.
Product Life time dla MP600 jest 5 lat albo 24000 stron (który warunek zostanie spełniony pierwszy)
specified print volume (i) or the years of use (ii), whichever comes first.
(i) print volume: 24,000 pages
black 1500 character pattern 11,000 pages
color 7.5% duty per color pattern 7,200 pages
a4, photo, borderless printing 500 pages
4 x 6, photo, borderless printing 4,300 pages
postcard, photo, borderless printing 1,000 pages
(ii) years of use: 5 years of use
Wydaje mi się, że drukarka przekroczyła limit. Nie wiem bo nie jestem w stanie wydrukować strony serwisowej.
Wszystkie atramenty są nowe. Photo drukuje bez zarzutu. Głowica (QY6-0061) została wyczyszczona 3x już i bez efektu.
Jest to moja ulubiona drukarka i nie chce jej zamieniać na nową. Nie chce również inwestować w głowice bo może się okazać, że porostu uruchomił się mechanizm przedawnienie produktu na logic board (QM3-0250).
Mam dwa pytania:
1. Proszę o możliwe sugestie na temat przyczyny problemu i możliwości usunięcia go
2. Jeżeli produkt się przedawnił to chciałby znaleźć możliwość ominięcia tego mechanizmu.
Z góry dziękuje.