W sterowniku pieca gazowego CO uszkodzony jest (już ponad 1,5 roku) moduł LCD. Nie wiem nawet czy jest to graficzny czy też tekstowy, myślę że graficzny, chociaż według instrukcji sterownika wyświetlany jest tylko tekst.
Jest problem z zakupem nawet całego zestawu u Vaillant-a, ponoć już ich nie produkują i nie mają. Wymontowuję teraz sam LCD, może uda się go gdzieś kupić lub podobny który będzie pasował i współpracował z resztą elektroniki.
Podaję to co udało się na tym module LCD odczytać:
od spodu na górze białym drukiem:
ADKOM Germany 1070/BK-E-1 REV: A
poniżej (do góry nogami) czarnym drukiem:
GP002-JMK62F-C1. M060801 06QC16
z boku z prawej i lewej strony: CU167A-01
od spodu są 4 scalaki "czarna kropka" o średnicy 12mm podpisane U1, U2, U3, U4 oraz poniżej jeden w obudowie SMD 12pin na którym pisze:
JH324 lub JM324
5CJBNTK
trudno te napisy było odczytać więc nie jestem ich pewny.
Wymiary pola (szybki) LCD: 37x81mm, płytki PCB 46x100mm
Złącza: z lewej strony 6pin, z prawej 15pin.
Czy ktoś wie co to za moduł LCD i czy można go gdzieś kupić lub jakiś inny pasujący. Kupił bym również nawet cały pakiet tj. wraz z płytką Vaillant-a do której jest ten LCD wlutowany, ma ona 2 pokrętła do nastaw parametrów i jest podłączona do sterownika poprzez złącza 2-ma przewodami (czarnym i czerwonym).
Jest problem z zakupem nawet całego zestawu u Vaillant-a, ponoć już ich nie produkują i nie mają. Wymontowuję teraz sam LCD, może uda się go gdzieś kupić lub podobny który będzie pasował i współpracował z resztą elektroniki.
Podaję to co udało się na tym module LCD odczytać:
od spodu na górze białym drukiem:
ADKOM Germany 1070/BK-E-1 REV: A
poniżej (do góry nogami) czarnym drukiem:
GP002-JMK62F-C1. M060801 06QC16
z boku z prawej i lewej strony: CU167A-01
od spodu są 4 scalaki "czarna kropka" o średnicy 12mm podpisane U1, U2, U3, U4 oraz poniżej jeden w obudowie SMD 12pin na którym pisze:
JH324 lub JM324
5CJBNTK
trudno te napisy było odczytać więc nie jestem ich pewny.
Wymiary pola (szybki) LCD: 37x81mm, płytki PCB 46x100mm
Złącza: z lewej strony 6pin, z prawej 15pin.
Czy ktoś wie co to za moduł LCD i czy można go gdzieś kupić lub jakiś inny pasujący. Kupił bym również nawet cały pakiet tj. wraz z płytką Vaillant-a do której jest ten LCD wlutowany, ma ona 2 pokrętła do nastaw parametrów i jest podłączona do sterownika poprzez złącza 2-ma przewodami (czarnym i czerwonym).