Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

samsung le26c350d1w xxh nie uruchamia się miga tylko dioda zasilania.

hugo9 06 Dec 2012 17:07 4905 7
  • #1
    hugo9
    Level 11  
    Witam. Mam taki problem. Jestem w posiadaniu owego tv i mam z nim problem. Telewizor po podpięciu do kontaktu nie działa. Miga tylko dioda stby 6 razy i to wszystko, telewizor nie startuje. Po naciśnięciu klawisza na pilocie lampka na panelu miga ale nic więcej. Wcześniej sam zaczoł się włączać i wyłączać o rożnych porach. Zasilacz BN44-00368B. Posprawdzałem już napięcia i wygląda na to, że z napięciami jest wporządku. Nie stwierdziłem uszkodzeń optycznych. Wymieniłem już wszystkie elektrolity i też bez poprawy. Po odłączeniu ICM801 uruchamia się podświetlenie matrycy. Przeglądałem forum i wszystkie sposoby odnośnie tego modelu sprawdziłem. Proszę o pomoc.
  • #6
    mirex
    Level 43  
    No to trzeba:
    - upewnić się, że wszystkie napięcia na main są poprawne
    - wymienić pamięci
    -potestować ewentualnie, co dzieje się przy podgrzewaniu płyty
    - wymienić main.
    Innych opcji na razie nie widzę. Może kiedyś, jeśli co niektórzy rozgryzą sub micom.

    --------------
    Regulamin pkt 3.1.13 na dokładkę. ;)
  • #7
    lisek
    Service technician RTV
    Quote:
    Posprawdzałem już napięcia i wygląda na to, że z napięciami jest wporządku.
    Nie stwierdziłem uszkodzeń optycznych.


    Cp pokazały pomiary na BN44-00368B
    Było o nim sporo na forum i Link_schemat za free także ,

    1.wykonaj POMIAR miernikiem napiecia na elektolicie gł. PPFC (na PFC - FAN7530, STF13NM60N) jak masz 390V ! to jest on OK.
    Wtedy sprawdz pozostałe nap. na wyj. psu , złacze CN801

    Quote:
    ICP801(FAN7530), ICI801(LX6523)
    Stand-by - ICM801(ICE3BR0665J)


    Miganie Led"a w S. NIC nie znaczy!
    * to nie P. /Panasonic czy Sony