Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

IVECO EUROCARGO ML 120 E - Kontrolki awarii

klarek 09 Dec 2012 11:30 24513 9
    klarek
    Level 11  
    Witam wszystkich potrzebuję pomocy tak jak w temacie na liczniku zaczęły zapalać się ikonki z awariami IVECO EUROCARGO ML 120 E - Kontrolki awarii
    Stan oleju na bagnecie w normie a kontrolka się zapalała
    Najbardziej chodzi mi o te dwa kółka
    kajaba autoserwis
    Level 29  
    klarek wrote:
    Najbardziej chodzi mi o te dwa kółka
    Klocki na przedniej osi.
    kwok
    Level 39  
    klarek wrote:

Stan oleju na bagnecie w normie a kontrolka się zapalała

W Iveco żeby się kontrolka poziomu oleju nie zapalała zwykle trzeba utrzymywać poziom oleju w pobliżu kreski max
    Drugie to klocki przedniej osi - albo cienkie albo kabelek się urwał.
    klarek
    Level 11  
    Dzięki za szybką odpowiedz byłem w Austrii górki zarąbiste a hamulce bardzo cienkie zapaliła się właśnie ta ikonka a jeszcze te kółko po lewej wygląda jak zegarek
    kajaba autoserwis
    Level 29  
    klarek wrote:
    a jeszcze te kółko po lewej wygląda jak zegarek
    Nie przeciągłe czasu na tacho?
    lulus111
    Level 10  
    Witam ,mam ten sam problem , klocki po wymianie, a kontrolka świeci, olej stan na bagnecie full, zegar pokazuje zerowy stan,ale najbardziej męczy tarcza podobna do obrotomierza . Może ktoś z forumowiczów ma namiar na instrukcję , lub tabelę błędów. Pozdrawiam
    kajaba autoserwis
    Level 29  
    lulus111 wrote:
    Witam ,mam ten sam problem , klocki po wymianie, a kontrolka świeci, olej stan na bagnecie full, zegar pokazuje zerowy stan,ale najbardziej męczy tarcza podobna do obrotomierza . Może ktoś z forumowiczów ma namiar na instrukcję , lub tabelę błędów. Pozdrawiam
    Kolego szczerze Ci powiem ze iveco tak ma , ale to nie odpowiedź na miano elektrody ;) Do sprawdzenia instalacja od czujników zużycia klocków, czujnik oleju oraz okablowanie. A ten ''zegar'' po lewo jest o ile dobrze pamiętam od przekroczenia czasu jazdy.
    lulus111
    Level 10  
    Wczoraj mechanik wymienił mi olej ,po wymianie pojawił się zegarek i pokazuje niski stan , nikt autem nie jeździł ,chyba że mechanik z placu na halę jechał bez tarczy w tacho, cuda czy co?
    kajaba autoserwis
    Level 29  
    Swego czasu jeździłem takim ''szrotem'', cuda się tam działy z elektrykom.
    klarek
    Level 11  
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi