Witam wszystkich pasjonatów i specjalistów od cyfrowej TV. Od niedawna jestem posiadaczem owego tunera, bo fajnie wyglądał w reklamie, bo miał iple i to było głównym powodem tego że go kupiłem, ma też port USB no i pomyślałem że na pewno będzie można odtwarzać i nagrywać filmy bez problemu, tak jak w innych tego typu tunerach (pewnie nie ja jeden się na to nabrałem), bo okazało się że Polsat wprowadził durne zabezpieczenia które uniemożliwiają odtwarzanie na nim filmów w popularnych formatach typu avi czy mpeg4, na dodatek nawet gdybym chciał skorzystać z obecnej opcji nagrywania to i tak nie mogę nagrać nic na żadnego pendrive'a (pamięć typu flash) tylko musi być to dysk twardy (HDD), i to jeszcze tuner musi go sobie przygotować, w sposób taki że formatuje go na swój sposób i nie jest możliwe późniejsze korzystanie z niego na komputerze.
Moje pytanie jest takie, czy jest taka możliwość aby odblokować go, przez np. wgranie odpowiedniej aktualizacji softu? Czy ktoś w ogóle próbował stworzyć oprogramowanie, lub wgrać inne z dekodera z możliwością odtwarzania filmów z USB?
Byłoby to całkiem fajne ulepszenie, chodzi najbardziej o możliwość odtwarzania filmów (bo mam kamerę która nagrywa w formacie avi i lubię nagrywać ale nie mam gdzie odtwarzać tego:D
a to przecież nie jest zabronione:D) nagrywać kanałów i tak nie będę bo nie wiem jaki w tym sens skoro w TV ciągle powtórki lecą
no i to chyba nie jest zupełnie legalne.
Pozdrawiam
Moje pytanie jest takie, czy jest taka możliwość aby odblokować go, przez np. wgranie odpowiedniej aktualizacji softu? Czy ktoś w ogóle próbował stworzyć oprogramowanie, lub wgrać inne z dekodera z możliwością odtwarzania filmów z USB?
Byłoby to całkiem fajne ulepszenie, chodzi najbardziej o możliwość odtwarzania filmów (bo mam kamerę która nagrywa w formacie avi i lubię nagrywać ale nie mam gdzie odtwarzać tego:D

Pozdrawiam