Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

c220 mercedes diesel nie odpala

Grzegorz89 10 Dec 2012 21:58 3408 5
    Grzegorz89
    Level 2  
    Witam wszystkich, mam na imię Grzegorz i jestem nowym użytkownikiem tej strony. I jeśli napisze coś nie tak to proszę wybaczyć. :) A więc tak, mój problem polega na tym że: miałem stłuczkę Mercedesem c220 diesel rok 1994 bez turbiny. Zostałem uderzony w lewe drzwi od kierowcy, nic poza drzwiami nie zostało uszkodzone.Od momentu stłuczki mój samochód nie chce odpalać, kręci ale bardzo słabo albo wcale, a gdy przekręcam kluczyk żeby odpalić to często mam tak ze migają mi wszystkie kontrolki i zamiast rozrusznik kręcić to pstryka. Dodam jeszcze że na pycha lub na hol odpala i chodzi bez zastrzeżeń dopóki go nie zgaszę. Gdy go zgaszę to nie chce odpalić z kluczyka. Jeśli ktoś byłby tak miły, aby mi odpisać i dać jakiekolwiek rady byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam :)
    nikusert
    Level 40  
    Witam
    Sprawdziłbym pobór prądu ,jak pisze Kolega wcześniej ,oraz masy zwłaszcza na silniku.
    mtracz
    Level 29  
    Po stłuczce uszkodził się akumulator , zerwana jedna cela.
    Pomiar napięcia spoczynkowego akumulatora ma być 12,6V przy naładowanym.
    U Ciebie zapewne poniżej 12V.
    Grzegorz89
    Level 2  
    dziekuje Panowie posprawdzam to wszystko. pamietam jeszcze ze po udezeniu akumulator sam sie rozladowywal nie wiem dlaczego. pozdrawiam
    rooter75
    Level 18  
    Grzegorz89 wrote:
    pamietam jeszcze ze po udezeniu akumulator sam sie rozladowywal nie wiem dlaczego.

właśnie dlatego że masz gdzieś tam zwarcie ;)